Zobacz pełną wersję : Łapy silnika pod F serię
Siema!
Jak w temacie.... jakich łap silnika użyć przy swapie silnika F20A4 do Civica 5g? liczę na szybkie odpowiedzi ;) i z góry dzięki
Jaki jest sens swapa na ten bezsensowny silnik ?
Mam taki silnik wytargany z Preludy i chcę się zorientować ile będą kosztować mnie łapy bo 134 konie w hb pojechały by już całkiem nieźle
silnik duży (wysoki słupek), nisko misa zawieszona (tak jak H seria) i nierozwojowy (koszta jakiejkolwiek modyfikacji mijają się cenowo z celem)... łapy kosztują pewnie z 1 tysiąc zł (rzemiosło), haparts ma taki zestaw na pewno ale będzie cię kosztował pewnie 2500zł z wysyłką.
Siema!
Jak w temacie.... jakich łap silnika użyć przy swapie silnika F20A4 do Civica 5g? liczę na szybkie odpowiedzi ;) i z góry dzięki
Zrobic samemu najlepiej, ale trzeba troche sie z tym pobawic (ludzie robia pod K serie...). Zabijcie mnie jak sie myle, ale wydajemi sie ze przy F i H serii sa takie same lapy?
Zrobic samemu najlepiej, ale trzeba troche sie z tym pobawic (ludzie robia pod K serie...). Zabijcie mnie jak sie myle, ale wydajemi sie ze przy F i H serii sa takie same lapy?
Tak są takie same, ja dałem 1,2k za łapy. Do tego trzeba dorobić półosie lub kupić za ok 800-900zł.
bo 134 konie w hb pojechały by już całkiem nieźle Mylisz sie. Konie na papierze to nie wszystko. Silnik slaby, nierozwojowy, przelozenia skrzyn nieciekawe. D seria typu z6 / a9 jest zdecydowanie lepsza pod kazdym wzgledem. Na kresce z preludami z f20 to nie chcialo mi sie nawet stawac bo nie mialo sensu, mimo ze civic w sedanie i wagowo jakos roznicy duzej nie bylo.
Ja widziałem dorobione. Na oko koszt 200 zl. O dziwo spisywaly sie prawidlowo. Dorobione polosie tez widziałem i koszt raczej nie przekraczajacy 300. Chciec to móc. Ale osobiscie polosi bym nie dorabial, nie w taki sposob jak widzialem.
Ja widziałem 4 zestawy łap zrobionych, w żadnych z tych ulepów silnik nie wisiał prosto. Da się zrobić to dobrze, ale trzeba mieć kogoś ogarniętego w tym temacie kto robił to wcześniej.