Zobacz pełną wersję : Problem z płynem do spryskiwaczy- strasznie się maże
Witajcie. Nie wiedziałem gdzie dać temat, jeśli jest w złym miejscu proszę o przeniesienie.
Otóż mam problem z płynem zimowym do spryskiwaczy. Wymieniłem na orlenie płyn za punkty no i niestety ten ich płyn jest bardzo słabej jakości. Jest jakiś gęsty i strasznie maże się na szybach. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? Da się jakoś spuścić płyn żeby go wymienić?
Spróbuję. Dzięki za odpowiedź.
tez wlalem zimowy plyn do sprysków z orlenu i jest ok. A wycieraczki masz dobre???
Wycieraczki wymieniałem przed zimą na Bosh'a więc powinny być ok.
a moze dali Ci płyn do chlodnic?
To że wymieniałeś wycieraczki nie znaczy że są ok. Sporo kierowców na zamarznięte szyby wali płyn i macha wycieraczkami zamiast oskrobać, a potem jest problem bo wycieraczka nie zbiera albo się maże. Wiec warto by je sprawdzić pomimo tego że są prawie nowe. Popryskaj jakimś płynem do szyb domowego użytku i się dowiesz czy to płyn czy wycieraczki.
no właśnie a jak to jest z dolaniem do płynu trochę spirytusu albo denaturatu, bo jak wiadomo gorszej jakości / tańsze płyny marzną na szybie, pomaga to?
no właśnie a jak to jest z dolaniem do płynu trochę spirytusu albo denaturatu, bo jak wiadomo gorszej jakości / tańsze płyny marzną na szybie, pomaga to?
Znacznie.
Marek2354 Samochód trzymam w ogrzewanym garażu więc szyby mi rzadko zamarzają. I staram się nie skrobać szyby tylko poczekać aż się zagrzeje i polewam odmrażaczem.
Potwierdzam sposób z denaturatem. Pomogło. MM63 Dzięki.