Zobacz pełną wersję : jaki założyć filtr paliwa do D13B2
witam
mam problem kupywałem dzisiaj filtry do mojego civica i chciałem kupic filtr paliwa lecz sprzedawca nie wiedział jaki jest filterek do D13B2 bo w katalogu miał puste miejsce wiec jaki mam kupic ???
jak mozecie to napiszcie pozdro
zmień sklep - poszukaj bardziej kompetentnych ludzi
a filtr w d13b2 jest przy baku pod osłoną....
Mnie w jednym sklepie sprzedawca usiłował przekonać, że w V genie nie ma silnika 1.3 :D
Z katalogów online filtry paliwa do d13b2:
MANN: WK 44/7
Filtron: brak :)
Mnie w jednym sklepie sprzedawca usiłował przekonać, że w V genie nie ma silnika 1.3 :D
To prawda. W niektórych książkach te silniki sa jako 1.4
powiedz mi jak to możliwe, że nie ma takich filtronów, skoro ja mam taki u siebie... chyba, że ten filtr w 4g jest inny niz 5g...
Nie napisałem, że nie ma, tylko że w katalogu online brak :D
Ale [shadow=blue:0d4c9ba5ee]mum666 [/shadow:0d4c9ba5ee]masz rację, poszedłem twoim tropem i przed chwilą sprawdziłem d13b2 IV gen. -> jest podany Filtron: PS 868 , (wczoraj sprawdzałem tylko Vgen.), nie moja wina, że mają bałagan :D
majlo_civic
12-04-08, 12:27
Miałem ten sam problem. Byłem na wymianie oleju w Oil Car (http://www.oil-car.com.pl/?pos=kontakt) i koleś powiedział mi, że filtr paliwa nie występuje w tym samochodzie. Aż mnie zamurowało. Przeczytałem ten wątek i dzisiaj jadę zrobic tam malutką awanturę. Jedno jest pewne - na pewno już nigdy nie dam tam samochodu!.
Czy ten (http://www.stachowiak.pl/?akcja=wiecej&idk=3&ido=10203) filtr będzie pasował do D13B2? Bo na innym katalogu on-line obok podane było pojemności pow. 1.5, a 1.3 nie było. (??)
http://sklep.intercars.com.pl/?start=tree
na tej stronie jest katalog online Intercars i tam są zdjęcia, ceny i symbole częsci. Tylko uwaga ! w katalogu jest pomyłka i civic V gen jest oznaczony jako IVgen, a VI to w tym katalogu V gen. Chyba wiadomo o co chodzi.
majlo_civic wejdź na tą strone, odszukaj Honde Civic IV Hatchback (EG) i tam jak zaznaczysz potem EG3 to po prawej stronie wyświetli Ci liste podsespołów, w Filtrach znajdziesz filtr paliwa.
majlo_civic
12-04-08, 13:24
Filtr paliwa
BOSCH
0 450 905 922 0 450 905 922 31,16 zł 0
HERTH+BUSS JAKOPARTS
J1334020 J1334020 12,71 zł >9
JAPANPARTS
FC-403S
JC AUTO
B34020 B34020PR 5,70 zł 1
B34020 B34020JC 5,70 zł 0
Dzięki karpik. Znalazłem. Tylko czemu aż taka różnica w cenach? Od 5 PLN do 31 PLN? Zresztą na stanie, zgodnie ze stroną, mają tylko tego Hertha i JC Auto. Który lepiej wybrac?
BOSCH to BOSCH ;) różnica w cenie proporcjonalna do jakości... to tak jak z filtrami oleju, filtron pare zł, a za OEM dałem w aso 55zł...
akurat filtron to zły przykład
wyroby filtrona w swojej cenie są naprawdę OK
Zwróćcie uwagę, że w wielu katalogach różnych części jest przesunięta generacja. Vg w katalogu występuje jako IVg a IVg jako trzeci. Więc nie patrzcie, że 1.3 wystepuje jako 1,4 tylko poprostu Vg w katalogu to jest VIg a w VIg nie było 1.3 tylko 1.4.
Mam nadzieje, że zrozumiale to napisałem :/