Zobacz pełną wersję : rozrusznik nie kręci, brak napięcia w pompie
czesc. wczoraj zaczalem z kumplem wymieniac lozysko przednie w civicu vi fastback 1.5 vtec-e. w miedzyczasie kumpel grzebał coś przy radiu.. no i wlasnie. zamontowalismy kolo, chcemy wyjechac z garazu, a tu klops. rozrusznik nie kreci, pompa paliwa w ogole nie dostaje napiecia. sprawdzilismy na innym akumulatorze i to samo. wczesniej miałem tak, ze po odbezpieczeniu alarmu lampka w srodku migala az do otwarcia drzwi, a teraz gasnie od razu. do tego po uruchomieniu zaplonu zapalaly sie kontrolki w lewym gornym rogi (check engine, itd). a teraz wlaczaja sie dopiero, gdy probuje go odpalic, do tego swieca slabiej.. nie mamy za bardzo pojecia co to moze byc i z ktorej strony sie za to wziac. jakby ktos mogl pomoc to bylbym wdzieczny;)
Wygląda na jakiś problem z immo.
czyli wymontowac uklad immo i sprawdzic?
bartek_levis
27-01-14, 21:51
Sprawdz bezpiecznik wstrzasowy na konsola srodkowa kolo pedalu gazu, jak nie pomoze to bezpieczniki i Przekaznik pompy paliwa z racji aury sprawdz i poczysc masy wiecej mi do glowy nie przychodzi
bezpiecznik wstrząsowy był sprawdzany, bezpieczniki i przekaźniki też. okazało się, że kostka przy stacyjce się poluzowała (dafuq?). samochód odpalił ale cały czas świeci się czujnik otwartych drzwi. to jest mały problem. pewnie znowu, któryś kabel się odczepił. i nie leci ciepłe powietrze z nawiewu ale to też jest do ogarnięcia, jutro. jestem od miesiąca posiadaczem tej hondy i na prawdę to co jest tam zrobione przy elektryce przechodzi ludzkie pojęcie (niepodłączone, urwane, zwisające kable, itd). do zamknięcia, dzięki za pomoc:)