PDA

Zobacz pełną wersję : d15b2 Po zgaszeniu przez minutę nie chce zapalić.

burdygal
10-04-08, 20:54
Nie chce odpalać przez 1 min po zgaszeniu ani na benzynie ani na lpg. Po ok minucie odpala i na tym i na tym. Prawdopodobnie nie jest to wina przekaźnika pompy paliwa, był robiony - lutowany. Gdyby to był przekażnik to na Lpg by chyba palił.
Kable WN, świece, nowe.

skolopendra
11-04-08, 22:35
Gdyby to był przekażnik to na Lpg by chyba palił.

zapewne tak .lecz skoro ją już za gazowałeś, :/ to udaj się do gazownika

burdygal
12-04-08, 21:49
Gdyby to był przekażnik to na Lpg by chyba palił.

zapewne tak .lecz skoro ją już za gazowałeś, :/ to udaj się do gazownika

Ale dlaczego do gazownika, nie widze tu nic wspólnego z LPG ??
Ato ma równiez takie objawy jak jeżdzę tylko na Pb.

mozes
13-04-08, 08:35
Ale dlaczego do gazownika, nie widze tu nic wspólnego z LPG ??
Ato ma równiez takie objawy jak jeżdzę tylko na Pb.
Posłuchaj czy w momencie jak nie możesz odpalić auta słychap pompę paliwa to będziesz wiedział czy przekaźnik czy nie.

lukasrz
13-04-08, 11:17
przekaznik pompy paliwa tez moze byc z tego co mi sie wydaje ;] ew. problem z aparatem zaplonowym ;]

Sprawdz moze styki przekaznika i je popraw. 30min i nic Cie nie kosztuje, tylko musisz miec lutownice.

burdygal
14-04-08, 12:59
Przekażnik pompy paliwowej był lutowany jakieś 2 miesiące temu.
Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli, że najprawdopodobniej moduł zapłonowy trzeba wyminieć na nowy i przejdzie ta dolegliwość.

mozes
14-04-08, 14:45
Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli, że najprawdopodobniej moduł zapłonowy trzeba wyminieć na nowy i przejdzie ta dolegliwość.
Jak masz jakiegoś ziomala który ewentualnie by tobie użyczył modułu do sprawdzenia to zrób tak bo po kupnie i wymianie modułu może oklazać się, że cewka jest do wymiany a modułu już Tobie nie przyjmą.
Dodam tylko, że ja miałem podobnie niedawno ale musiałem czekać aż furka troszkę wystygnie jakieś 1,5 godz. aż bedę mógł odpalić i okazało sie własnie że padła cewka. Poprzednio jak padł mi moduł to odpaliłem dopiero jak go wymieniłem :)

pozdr

Rafal-732
29-04-08, 18:41
ja mam podobny problem i nie mam pojecia co to moze byc,jak tylko auto troszke sie zagrzeje nie pali mi musze odczekac po zgaszeniu 1-3min i pali,tylko u mnie mam jeszcze taki problem po przekreceniu stacyjki zapala sie pomarancowa lampka i słychac buczenieto po zgasnieciu odpalam (tak powinno byc) ale nie zawsze słychac to buczenie czemu? czasami buczy i nie moge odp a czasami nie buczy i odpala mi juz sam nie wiem co mam robic doradzcie mi cos? co musze wymienic? ostatnio raz za ile trafia mi sie ze jest zimny i niechce zapalic dopiero po kilku próbach i odczekaniu jakiegos czasu zapala i pózniej pali do póki sie nie zagrzeje i nie zgasze jej.

mozes
29-04-08, 20:08
ale nie zawsze słychac to buczenie czemu?
Przelutuj przekaźnik pompy paliwa i buczenie będziesz słyszał zawsze
pozdr

Rafal-732
29-04-08, 20:52
jeszcze małe pytanko mam.wiem gdzie jest ten przekaznik,mam ta wtyczke wypiac i rozebrac a ta płytka znajduje sie w środku tak??? dzieki za pomoc bo mecze sie z tym paleniem juz od miesiaca a Hanie kupilem 2 miechy temu

mozes
29-04-08, 20:54
Tak musisz go wymontować i zdjąć tą plastikową osłonę i przelutować na tej płytce wszystkie luty napewno pomoże
pozdrawiam

Rafal-732
29-04-08, 21:43
wielkie dzieki jutro sie za to wezme:)
nie wiesz czy deske rozdzielcza moge na własna reke pomalowa na czarno jakims sprayem?
bo siwy mi sie nie podoba. tylko zebym tego nie zepsuł