PDA

Zobacz pełną wersję : Drgające lusterko kierowcy

barnie
10-04-08, 07:56
Witam

Mam kłopot z (elektrycznym) lusterkiem po stronie kierowcy, jadąc z większą prędkością zaczyna drgać... (dokładniej mówiąc dra wkład lusterka), dodam, że na lusterku od lewej strony widać ślady obtarcia.

Rozebrałem je na drobne części, przeczyściłem, poskręcałem, założyłem, ale problem nie ustał :/ Macie jakieś pomysły jak je naprawić??

zieloo007
10-04-08, 11:29
Witam

Mam kłopot z (elektrycznym) lusterkiem po stronie kierowcy, jadąc z większą prędkością zaczyna drgać... (dokładniej mówiąc dra wkład lusterka), dodam, że na lusterku od lewej strony widać ślady obtarcia.

Rozebrałem je na drobne części, przeczyściłem, poskręcałem, założyłem, ale problem nie ustał :/ Macie jakieś pomysły jak je naprawić??

Po prostu musisz wolniej jeździć :bicie: :d

barnie
10-04-08, 14:06
Po prostu musisz wolniej jeździć :bicie: :d

Chyba nie przekraczając 50 km/h :D :D

javor
10-04-08, 15:10
a z kołami i zawiechą wszystko ok? mi kiedyś drzało jak miałem lekkie bicie na kole, a może za głośno muzyki słuchasz ? :)

barnie
10-04-08, 17:38
zawieszenie i koła ok :)
nie mam, aż tak dobrego car-audio, żeby lusterko drżało :)

dodam, że lusterko rusza się w miejscu mocowania do "trójkąta" w górę i w dół, pawe lusterko nie ma takiego objawu... jest jakiś sposób, żeby zablokować te ruszanie?

muzammil
10-04-08, 18:55
dodam, że lusterko rusza się w miejscu mocowania do "trójkąta" w górę i w dół, pawe lusterko nie ma takiego objawu... jest jakiś sposób, żeby zablokować te ruszanie?
dokladnie. U mnie tez drga wklad lusterka od strony kierowcy poniewaz w miejscu tego mocowania mam pekniecie. Sprawdz u siebie czy nie ma gdzies pekniecia.