Zobacz pe³n± wersjê : Wa³ek lub g³owica do d13b2
Witam szukam najlepszego rozwiazania...czytajac forum w d13b2 najlepiej w³ozyc wa³ek z d14a1 lecz z d15b2 jest taki sam tylko pompke trzeba miec...czy np. w³ozenie ca³ej glowicy z d15b2 lub b15b7 da to samo co sama wymiana wa³ka? czy juz lepiej jakas g³owice z d16 ?
Chodzi mi o to ze chce sobie kupic glowice i ja wyremontowac (porting,planowanie,docieranie,wymiana uszczelniaczy) oraz pozniej ja tylko podmienic ... prosze o sugestie :D
Pro¶ciej zmieniæ sam wa³ek na ten od D15B2 - jest popularny a co za tym idzie w miarê tani. Pompka elektryczna to nie problem.
Je¶li masz zamiar zyskaæ co¶ wiêcej, to mo¿esz siê pobawiæ w obróbkê g³owicy ale to ju¿ wiêkszy koszt. Je¶li zostawiasz na razie ga¼nik, to ja bym g³owicy nie ¶ci±ga³.
Narazie zostanie gaznik. Wiec wa³ek z d15b2 jest odpowiedni oraz pompka jak u Ciebie ?
To rozwi±zanie bud¿etowe a efekt bêdzie.
Oj oj...wiec wystawi³em temat na dziale KUPIÊ :) A co z uszczelniaczami?
Je¶li masz dobrego mechanika, który wymieni Ci uszczelniacze bez ruszania g³owicy, to warto. Komplet uszczelniaczy to 200 PLN. Z drugiej strony je¶li nie bierze oleju przez nie, to nie ma sensu ruszaæ. Dopiero przy obróbce g³owicy.
Je¶li masz dobrego mechanika, który wymieni Ci uszczelniacze bez ruszania g³owicy, to warto. Komplet uszczelniaczy to 200 PLN. Z drugiej strony je¶li nie bierze oleju przez nie, to nie ma sensu ruszaæ. Dopiero przy obróbce g³owicy.
Chodzi o te uszczelniacze do wa³ka nie zaworów...
Te oczywi¶cie nowe i oczywi¶cie OEM - uszczelniacz wa³ka rozrz±du od strony ko³a rozrz±du na pewno. Uszczelniacza aparatu zap³onowego te¿ mo¿na zmieniæ - orygina³ bodaj¿e 9 PLN kosztuje.
To wydatek nie duzy...wiec trzeba szukac okazji i brac :D
Taka pompka wystarczy ? http://allegro.pl/pompa-paliwa-do-gaznika-zewnetrzna-nowa-qap-i3833353084.html
Powinna siê nadaæ. Wyposa¿ siê te¿ w nowe wê¿yki paliwowe 6 mm i trójnik paliwowy.
Powinna siê nadaæ. Wyposa¿ siê te¿ w nowe wê¿yki paliwowe 6 mm i trójnik paliwowy.
Wezyki nowe ale tylko do pod³±cznie do tych metalowych ru³eczek czy do samego baku ? :D
Tylko zamiast tych wê¿y, które id± w komorze silnika.