PDA

Zobacz pełną wersję : rozrusznik

Kiedroi
22-01-14, 07:55
Mam d16z9 w v genie i padl mi rozrusznik. jaki kupic? Czy każdy z d serii pasuje? Mam do kupienia od d16z6 ale jestem w tym zielony i nie wiem czy podejdzie, a nie chce kupowac bez sensu.
Prosze o jakas rade.
Pozdrawiam

motomaniak1988
22-01-14, 09:15
Ta każdy z D pasuje pomijając automat ;)

piotreek23
22-01-14, 09:16
A nie lepiej regenerować? Raczej taniej wyjdzie niż nówka i pewniej niż używka.

motomaniak1988
22-01-14, 10:43
Kto co woli ,może kolega potrzebuje od reki a tam gdzie regenerują mogą nie mieć od reki na wymianę rozrusznika. ;)

Jetson
22-01-14, 10:46
Z mojego doświadczenia potwierdzam ze do automatu pasowal rozrusznik z wersji bez wiec każdy rozrusznik z d-seri podejdzie , może tylko będzie roznica w miejscu przyłączenia zasilania i sterowania

Kiedroi
22-01-14, 11:23
Czyli wszystko pasuje i nie trzeba bedzie nic przerabiac?

Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka

motomaniak1988
22-01-14, 11:44
Z manualna jest p&p o automacie się nie wypowiadam bo nie miałem styczności.

Kiedroi
22-01-14, 11:51
ogólnie tak, dzwoniłem do hapartsa i odradzili mi nówkę, bo kosztuje kolo 2 tysięcy naszych polskich złotych, na allegro sie zaczynają od 50 zl, regeneracja 250 i tu pojawia sie problem. nie wiem czy nie mam teraz jakiegos sportowego rozrusznika (jesli jest vos takiego) bo honda mi odpala duzo innaczej niz inne, moze juz tak ma, nie wazne. w kazdym badz razie chcialbym sie od was dowiedziec, jak juz mamy kontakt, jak wyjac ten rozrusznik i gdzie on dokladnie jest, jakie ma mocowania i wgl.
jakies zdjecia, instrukcje cos.? bardzo bym prosil

Adek21
22-01-14, 16:13
Rozrusznik masz z lewej strony nad skrzynią biegów jak stoisz przodem do auta , mocowany jest z tego co pamietam na 2 sruby . W regeneracje sie nie baw , kup uzywke od 40 zl sie zaczynaja

Kiedroi
22-01-14, 19:11
czyli mozna go zdjac ze tak powiem na ulicy? bez warsztatu, kanalu itd?

rooter666
22-01-14, 19:22
od góry masz dojście, nie trzeba kanału.

Adek21
22-01-14, 23:14
czyli mozna go zdjac ze tak powiem na ulicy? bez warsztatu, kanalu itd?

Dokladnie

Kwapcio23
22-01-14, 23:50
Jakie są objawy? U mnie padł jeden, kupiłem używkę, padła... W używce wymieniłem automat za 30 zł i działa pięknie.
Co do dźwięku jak założyłem od d16y7 chyba (tak mi powiedział sprzedawca) to dźwięk odpalania zrobił się zupełnie inny.
Do manuala d-serii pasują wszystkie z d-serii, OPRÓCZ ROZRUSZNIKA OD AUTOMATU! Sprawdziłem na własnej skórze, bo doświadczony forumowy sprzedawca najpierw dał mi właśnie od automatu i najnormalniej w świecie fizycznie nie pasował, nie dało się go założyć.

Wymiana to 15 minut z kompletem kluczy, może nawet szybciej.

piotreek23
23-01-14, 07:10
Jakie są objawy? U mnie padł jeden, kupiłem używkę, padła... W używce wymieniłem automat za 30 zł i działa pięknie.
Dlatego takie elementy jak rozrusznik czy alternator lepiej regenerować. Droższe niż używki z allegro ale pewniejsze. Do tego te elementy po regeneracji są jak nowe i praktycznie wtedy prędzej ci się buda z rdzy rozsypie niż znów się zużyje więc to że kosztuje 250zł a nie 40zł jest pojęciem względnym.

Kiedroi
23-01-14, 07:35
Co do dźwięku jak założyłem od d16y7 chyba (tak mi powiedział sprzedawca) to dźwięk odpalania zrobił się zupełnie inny.
Do manuala d-serii pasują wszystkie z d-serii, OPRÓCZ ROZRUSZNIKA OD AUTOMATU! Sprawdziłem na własnej skórze, bo doświadczony forumowy sprzedawca najpierw dał mi właśnie od automatu i najnormalniej w świecie fizycznie nie pasował, nie dało się go założyć.

Wymiana to 15 minut z kompletem kluczy, może nawet szybciej.

bylo -10 w niedziele w Konstancinie, wpadam do auta, probuje odpalic, a tu ch*j. slychac rozrusznik a w zasadzie szczotki, ale nie ma sily. kumpel wsiadl a ja poszedlem posluchac i zobaczyc co sie dzieje. kolo od rozrzadu odbracalo sie chaotycznie o mniej wiecej 2-3 cm i nic wiecej. nRozrusznik nie mial sily zeby zrobic nim pelny obrot.

motomaniak1988
23-01-14, 11:41
A sprawdzałeś wgl stan naładowania akumulatora ? Klemy styki są ok ?
bo gdy by się szczotki skończyły czy zawiesiły to nie było by wgl żadnej reakcji no chyba ze się łożyska zaTarly.

Kiedroi
23-01-14, 11:55
Akumulator roczny panasonika, nie mam z nim zadnego problemu a kosztowal ponad 6 paczek. Wszystko dziala bez zadnego problemu az padl ten rozrusznik. Jak bede oddawal do regeneracji to mam im powiedziec zeby lozyska sprawdzili? Bo ja nie chce innego tylko niech mi zrobia ten.

Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka

piotreek23
23-01-14, 15:51
Chyba kompleksowo łozyska też sprawdzają w trakcie regeneracji o ile nie wymieniają od razu :)