PDA

Zobacz pełną wersję : civic z 98r 3-d 1.4 nie odpala

AHGA81
21-01-14, 17:39
witam
posiadam civic z 98r 3-d 1.4
jhmej

wracałem dzisiaj do domu, mocno lało, wpadłem do kilku kałuż i od tego momentu zaczął mi falować prędkościomierz raz 0 raz 200 raz 60 itp...itd...
jak zgasiłem samochód pod domem już go nie można odpalić, zapłon jest, paliwo dostaje, kręci normalnie natomiast nie chce odpalić?

dziękuję za każdą sugestię

mlodyxx
21-01-14, 17:43
moze wode gdzies do filtra powietrza zaciaglo

chociaz jak mowisz ze licznik wariowal to tak jakby gdzies do kostek sie wigoc dostala

AHGA81
21-01-14, 18:22
a to że się woda do kostek dostała jest również przyczyną tego że motor nie odpala?

dziękuję za odpowiedź mlodyxx:) i pozdrawiam:)

mlodyxx
21-01-14, 18:25
glowy uciac nie dam ale moze byc cos zle wartosci podaje i szwankuje przez to chociaz wszystkie kostki sa niby hermetyczne i nie powinno , ale zajrzec nie zaszkodzi moze jakas suszarka podsuszyc

AHGA81
21-01-14, 18:47
okey jutro temat obczaję
p.s. jaki jest dobry w miarę tani interfejs diagnostyczny do hani, mam kupiony pod opla i grupę vw obd2, czy dałoby radę podpiąć, kupić jakaś przejściówkę pod obsługe hondy 3-pin i czy to będzie działać?

mlodyxx
21-01-14, 19:15
hmm pojecia nie mam w 1,4 jest z kompa kabel do diagnostyki ale jak sie z tym polozyc to nie wiem bylo gdzies o tym bo kiedys sie na ten temat naknąlem ale zebym to teraz znalazl to bedzie cud