Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : problem-EJ6 - d16y7 -98r

dawid666
09-04-08, 18:11
Witam,szukam medyka który zdiagnozuje mi dlaczego moja hanka tyle pali -13-14 l/100.W dwóch warsztatach powiedzieli mi że z mechanik± jest wszystko ok.sonda w porz±dku.Prawdopodobnie co¶ z elektronik±.Robiłem jaki¶ czas temu samodiagnostyke i bylo ok. Goscie zasugerowali ze trzeba mu wgrac now± "mape" ustawień,ale tego sie nie podejm±.
Pomóżcie

gg:9524087

dymek
09-04-08, 19:33
SprawdĽ błędy na samodiagnostyce i zresetuj oraz ustaw kompa. Wszystko znajdziesz na forum.

Sławek
09-04-08, 19:56
Goscie zasugerowali ze trzeba mu wgrac now± "mape" ustawień,ale tego sie nie podejm±.
;) ;) Niech zostan± przy sprawach mechanicznych, jak nie maj± pojęcia o elektronice. W samym komputerze nic nie można zmodyfikować, bo to jest OBD2.
SprawdĽ filtry- powietrza, paliwa, czy klocki nie blokuj± kół, komputer nie ma tu nic do rzeczy, może sprawdĽ sondę u kogo¶ innego, bo spalanie faktycznie jest duże.

sz3rsz3ń
09-04-08, 20:37
Ej Men!! A ty ci±gle się nie uporałe¶ z tym spalaniem??? A mówiłem ci że to dziwne ale słuchać nie chciałe¶. Jak tak patrzę na twoj± hankę to co¶ mi się wydaje że ten poprzedni wła¶ciciel co¶ próbował z niej tanim kosztem wydłubać i może podmienił jak±¶ ko¶ć w jednostce steruj±cej .... no i rzeczywi¶cie mapy mog± się nie zgadzać. PodjedĽ na jak±¶ hamownie i sprawdĽ ile toto ma kucy ;) ... no i odezwij sie w wolnej chwili ustawimy sie na jakis browar ;)