Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Woda w bagażniku. Honda Civic V, HB

Bajster
21-01-14, 13:09
Ludzie, mamy problem, od 3 dni obserwuje tył auta, dokładnie bagażnik, rozebrałem cały Tył, wszystkie plastiki i siedzenia.
Dzisiaj powycierałem auto zostawiłem na noc na deszczu i dalej woda w aucie;/
Patrzyłem uszczelki lamp są wporzo, chodź wczoraj objechałem silikonem na dachu pod tymi plastikami.
I w sumie trochę mniej już jest, tzn nie widać tak jak wcześniej żeby z góry coś kapało. (czyli mniej wiecej jedno miejsce już znalezione i zrobione, lecz nadal woda jest)
Wygląda jak by leciało z pod lampy co jest nie możliwe, lub z uszczelki okna, chodź dzisiaj ją podnosiłem to woda się pod nią trochę dostaje.
Czyli ta uszczelka do końca nie dolega jak ma dolegać, chyba ^^

I jeszcze silikonem objechałem te gumowe, "coś" przez co przechodzą kable na zewnątrz z samochodu, to pod lotką jest
Macie jeszcze jakieś pomysły ? więcej mi się leje z prawej strony niż z lewej. Czyli na pewno nie będzie to odpowietrznik bo w V hb jest tylko z lewej strony.
Tak mi się wydaje. Chodź auto stało w miejscu wiec odpowietrznikiem nie powinno się lać .

Nic dość mojego gdybania, proszę o Wasze rady, ponieważ może ktoś miał podobny problem ??

Pozdrawiam Baster )

Proccentt
21-01-14, 13:12
ja sie zmagam z woda od wczoraj. Podejrzewam ze to male pekniecia przy zawiasach od szyby tylniej. Moze tez masz male pekniecie przy koncu listwy dachu.

Bajster
21-01-14, 13:38
Tak procent, ale własnie wczoraj tam silikonem opierdzieliłem. Całe przy tych końcach, na dachu, pod plastikami, i dalej leci. ;/

Teraz tak myślę że może uszczelka przy lampach jednak puszcza , Nie mam gdzie takiej dorwać, może po prostu ten rant co się zrobił na niej
położyć delikatnie silikonu do wyrównania powierzchni. Albo jakieś inne sposoby ?:)

Proccentt
22-01-14, 10:31
moze byc jeszcze ze puszcza srubami od tylniej szyby. Rozkrecic szybe i od podsufitki wymaziac masa uszczelniajaca sylikonowa. :)