Zobacz pełną wersję : kolektor wydechowy ebay 4-1 Bseria do Dseri
Witam
Chce przerobic ebay 4-1 Bserie na Dserie.
Wiem ze na pewno musze go skrocic na runnerach i dac nowa cieta na cnc flansze pod głowice Dserie dogiac delikatnie runnery.
Moje pytanie;
1.Czy samo wyjscie 2.5 cala nie bedzie za duze.Redukował bd tłumikiem srodkowym 2.5 na 2.25 RM
2.Czy same runnery nie bd za szerokie?
Dziekuje.
Latac bd w 150/160 konnej Dseri
nie wiem czy to cos pomoze ale jak przerabialem wydechowy seryjny z b16a2 takzeby go uzyc do d serii to spawalem tylko flansze przy glowicy reszta pasowala zeklbym idealnie bo byla pod miska okolo 1cm i wszedzie lezal jak nalezy jedynie troche mi zewnetrzne srubki przyslanialo tak ze wchodzily na styk
Pomierze bd wiedział.
Kwestia czy nie za szerokie runnery gdzies w goglach czytałem ze 45mm...taka srednice to ma wydech w 1.4:D
choroba wie ile ma kwasiak seria b16a2 przy d15z6 dawala rade
Jeszcze moze ktos wie,na ile zwezic dla cisnienia?
Ma wyjscie 2.5 wydech 2.25 kupiłem od simona rure stozek ktos wyliczal sasiad brata ciotki itd.I na 48mm zawezic niby...
hmm jesli tak jak pisales bedziesz mial w okolicach 150 koni czyli pewnie bedziesz to stroil to mysle ze i na 2,25 ktos ogarniety ci to zgra ale glowy nie oddam bo o strojeniu wiem tyle co prawie nic
Jesli nie masz zamiaru stroic no to bym sie zblizym bardziej do tych 2 cali ale najlepiej poczekaj jak sie ktos ogarniety w tym temacie odezwie
ja mialem u siebie 2,5 cala wyjscie z kolektora, z tym ze z 4-2-1. i bylo ok, reszta wydechu 2,25'