PDA

Zobacz pełną wersję : Syczenie z przepustnicy na gazie D13B2

Darióż
20-01-14, 15:44
Witam, mój kolega ma problem ze swoją hondą, zaznaczam że jestem laikiem w temacie gazu bo go nie mam :P
Do rzeczy:
Po zamontowaniu miksera(nowego z dwiema dziurkami) w D13B2 (odblokowana w pełni 2 przepustnica) zaczęła syczeć, gdy stoi na wolnych obrotach syczy a gdy doda się gazu to syczy jeszcze głośniej. Z wnętrza kabiny strasznie to drażni. Dodając gaz w tej dziurce z lewej strony leci paliwo? Strasznie syczy czy tak powinno być? Czy to nieszczelne przewody? Dodam że zakryłem całą tą dziurę gdzie wlatuje powietrze a samochod nie zgasl wiec to na bank lewe powietrze, przynajmniej ja tak sadze. Ludziska help nie mam pojecia co to moze byc, nie widzialem dziury w przewodach, nie mam pojecia skad to moze zasysać Dodam że wczesniej też tak bylo i gaziarz poruszal ( z tego co pamietam) kablem i przestalo ale teraz to nic nie daje. Zdjąłem mikser i to nie on byl nieszczelny wiec nie mam pojęcia już ;/ Syczy tak samo na lpg i PB.

https://www.youtube.com/watch?v=4tBBrw3zr6k

z góry dzięki za pomoc :)

yautja
20-01-14, 21:09
Gardziel ma syczeć ;) Sprawdźcie, czy jest zaślepka gumowa z lewej strony (stojąc od przodu) na tym półtrójkątnym uwypukleniu równoległym do przepustnicy ssania (na filmie po prawej bliżej środka).

basketcrew4life
20-01-14, 23:12
Mówisz że ma syczeć a jak wytłumaczysz to że po zatkaniu całej tej dziury silnik nie zgasł a dalej pracował ( wszedł na większe obroty).

yautja
21-01-14, 07:18
Ma syczeć sama gardziel. Nie ma filmiku z założoną puszką, więc nie wiadomo jaka jest różnica. Sprawdź tą zatyczkę.