Zobacz pełną wersję : Demontaż boczków
Zupełnie nie wiem jak się zabrać do demontażu boczków drzwi, mam VII gena, żadnej śrubki nie znalazłem a nie chcę nic połamać. Cel oczywisty, wymiana badziewnych głośników na coś lepszego. Dodam że 3d.
No więc tak najpierw musisz posciągać maskownice tych srobek. Jedna to ta srebrna wtsawka na rączce co sie drzwi zamyka, a druga znajduje sie pod oparciem na łokieć. Srebrną wypychacz malym srubokrętem przez otworek znajdujący się z tyłu uchwytu, natomiast tą maskownice drugą też zciągasz srubokrętem tyle ze musisz wsadzić rubokręt między tapicerke a tą maskownice,poszukaj tam jest specjaly rowek w który własnie jest poto by to zdjąc. Ja sciagając to srubokrętem owijalem go cienutką szmatką by nieporobić znaczków.
dokładnie tak jak opisał Piotrek, owiń sobie śrubokręt bo zrobisz przydkie zadry, po odkręceniu śrubek musisz szarpnąć boczek tak by wyskoczyły kołki mocujące z drzwi, tu też możesz pomóc sobie owiniętym śrubokrętem, najlepiej zaczynając od dołu by ewentualne uszkodzenia, lakieru czy boczka nie były widoczne
Czy chcąc wymienić głośniki z przodu w V generacji trzeba zdejmowac boczki? Czy wystarczy tylko te osłone zdjąć? Pozdrawiam. Aha i radio mam Sony 50Wx4 to jakie głośniki moge kupić? Jak to jest bo sie na tym kompletnie nie znam można wstawić głośniki jakiekolwiek czy jak? Z tylu mam 2x Xplod po 130W tak pisze. A z przodu jakas lipa to jak moge to czy moge to nieco poprawic głośnikami bez wzmacniacza?