Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Demontaż boczków

jarzyna
08-04-08, 22:46
Zupełnie nie wiem jak się zabrać do demontażu boczków drzwi, mam VII gena, żadnej śrubki nie znalazłem a nie chcę nic połamać. Cel oczywisty, wymiana badziewnych głośników na coś lepszego. Dodam że 3d.

piotrek15
10-04-08, 17:36
No więc tak najpierw musisz posciągać maskownice tych srobek. Jedna to ta srebrna wtsawka na rączce co sie drzwi zamyka, a druga znajduje sie pod oparciem na łokieć. Srebrną wypychacz malym srubokrętem przez otworek znajdujący się z tyłu uchwytu, natomiast tą maskownice drugą też zciągasz srubokrętem tyle ze musisz wsadzić rubokręt między tapicerke a tą maskownice,poszukaj tam jest specjaly rowek w który własnie jest poto by to zdjąc. Ja sciagając to srubokrętem owijalem go cienutką szmatką by nieporobić znaczków.

Cairo
10-04-08, 19:09
dokładnie tak jak opisał Piotrek, owiń sobie śrubokręt bo zrobisz przydkie zadry, po odkręceniu śrubek musisz szarpnąć boczek tak by wyskoczyły kołki mocujące z drzwi, tu też możesz pomóc sobie owiniętym śrubokrętem, najlepiej zaczynając od dołu by ewentualne uszkodzenia, lakieru czy boczka nie były widoczne

Andrew98
10-02-09, 13:52
Czy chcąc wymienić głośniki z przodu w V generacji trzeba zdejmowac boczki? Czy wystarczy tylko te osłone zdjąć? Pozdrawiam. Aha i radio mam Sony 50Wx4 to jakie głośniki moge kupić? Jak to jest bo sie na tym kompletnie nie znam można wstawić głośniki jakiekolwiek czy jak? Z tylu mam 2x Xplod po 130W tak pisze. A z przodu jakas lipa to jak moge to czy moge to nieco poprawic głośnikami bez wzmacniacza?