Zobacz pełną wersję : Czy to juz pora na amorki?
wszystkie 4 amorki wylane/zapocone
http://przeklej.net/img.php?im_id=77840782 (http://przeklej.net/image_details/77840782.html)
swoja droga krotka wytrzymuja - 127 tys. km przebiegu
jakiej firmy kupic amorki zeby byl najlepszy stosunek jakosc/cena? autem pojezdze jeszcze okolo 1,5 roku
KYB mozesz , pewno excel-g bedzie najlepszym wyborem
kyb drogi, moze cos tanszego sie nada?
kyb drogi,
???
Sorry, ale w stosunku ceny do jakości, zupełnie drogi nie jest.
Coś tańszego ? Może się nada, może nie ...
Zawsze można kupić Poloneza zamiast Civic'a ...wyjdzie taniej ;) :p
Nie warto taniej kupic bo dlugo nie pochodza i zas bedziesz kupowac i dwa razy pieniadze wydasz a kayaby dobra oferta
bedziesz placil 2 razy za robocizne , stracisz czas x 2 i nerwy - j.w nie oplaca sie . kyb to taka moze nie nizsza , ale normalna polka cenowa , bo ewentualnie moglbys sie za bilsteinem rozgladac ale czy bedzie taniej ?
bunkerites
20-01-14, 13:58
Zawieszenie kosztuje.Dobrze napisal iljash.Dodam od siebie pare slow.Jesli nie stac cie na wymiane amorow to zawsze mozesz sprzedac auto i kupic duzo tansza np Corse B :)..Koszt czesci bedzie bardzo niski i nie bedziesz marudzil ze drogie amory
Zawieszenie kosztuje.Dobrze napisal iljash.Dodam od siebie pare slow.Jesli nie stac cie na wymiane amorow to zawsze mozesz sprzedac auto i kupic duzo tansza np Corse B :)..Koszt czesci bedzie bardzo niski i nie bedziesz marudzil ze drogie amory
Wujek Dobra Rada:)
Swoja droga amorki do civica w porownaniu z innymi pospolitymi markami sa drogie stad moje biadolenie
Chłopaki dobrze mówią.
Kiedyś, zaraz po kupnie hani chciałem ja doprowadzić do stanu extra. Kupiłem gumy zawieszenia. Były robione reperaturki, nawet cała malowana. Ale zmieniając gumy w zawiasie stwierdziłem że tylne amory sa trupami, oba wylane.
Wtedy nie miałem już kasy na nic w sumie więc stwierdziłem, a co, kupię najtańsze.
Wytrzymały 3 DOSŁOWNIE 3 miesiące!
QAP - Qality Aupo Parts to chyba było.
A dla porównania. Sąsiad w swoim seicento musi wymienić amory co dwa lata bo dłużej nie wytrzymują. (20tys srednio robi) Twierdzi nawet że powinien częściej. Ale jak mu mówię założ jakieś porządne to twierdzi że te po 80/szt wytrzymują napewno tyle samo co te po 150/szt.
Kyaby zpewnością wytrzymała kilka lat. Podobno kyaby szły na pierwszy montarz a wiadomo że czasami Ori amory wytrzymują nawet 200kkm.
Co taniej? Jakieś tandetne co roku czy kyaby co hmmm 5-7lat?
Jak masz kupić tandetę to lepiej na forum w dziale giełda/kupię zapytaj o dobre używane. Ale sprawdzaj koniecznie feedbacki bo nawet tu na forum mamy ostatnio plagę nierzetelnych "handlarzy"
Nie uzywanych to nie kupie. Trzeba wyskrobac sie na kyb:)
Czesci na pierwszy montaz KAYABA a czesci potem w dystrybucji KAYABA to niestety czasem niebo a ziemia, ale fakt pozostaje faktem, ze napewno beda o wiele lepsze niz wszystkie inne cudawianki i warto zaplacic wiecej i miec spokoj na dluzszy czas :)
MotoAutko_pl
06-02-14, 17:03
Zgadza sie,kupując porządne amortyzatory masz pewność, i gwarancję,ze wszystko bedzie chodziło tak jak nalezy,więc moim zdaniem także warto zainwestować i cieszyc sie dobrą jakością.
Zgadzam się z przedmówcami - stosunek jakość/cena tylko KAYABA, najwyżej rozłóż wymianę na dwa razy przód/tył nie wydasz od razu kasy.
Sam polecam KAYABY wymieniałem przód już ponad 4 lata temu i póki co "odpukać" nic nie puka :) płaciłem wtedy 300zł/szt. teraz nie wiem po ile chodzą.
Pzdr!
ceny amorow - przyklad (http://jdmshop.eu/index.php?route=product/category&path=5_37_175_201)
od siebie moge polecic Tokico.
od siebie moge polecic Tokico.
no ale gdzie je dostac poza ebayem?
powiedzcie czy na przednich i tylnich amorkach sa tylko oslony czy sa tez odboje?
na tylnich takie malutkie ( one sie raczej nigdy nie zuzywaja ) ale na przednich masz oslone z odbojem jako jednosc i to juz jest pokazniejsze i wieksze i to lubi sie sypac w przeciwienstwie do tylu.
takie cos mniej wiecej z przodu
http://www.centercars.com.pl/shop/moduly/sklep/UserFiles/548/zdjecie_big.jpg
z tylu natomiast beda takie male pierdziawki :) W katalogach zerknij ze zdjeciami jak to wyglada