PDA

Zobacz pełną wersję : Nakrętki z kołnierzem do felg stalowych

CMC
18-01-14, 14:18
Witam

Kupiłem kołpaki przykręcane od sedana i niestety nakrętki które miałem w ogóle nie trzymają kołpaków - podobno muszą być jakieś oryginalne Hondy z kołnierzem, pewnie w wersji sedan takie były?
Czy orientuje się ktoś jaki nr OE mają nakrętki z kołnierzem? W necie nie bardzo mogę to znaleźć, ew. jak ktoś ma sedana będę zobowiązany za fotografię takiej nakrętki.

filipfm
18-01-14, 15:07
Tak to wygląda
http://nakretka.pl/photos/nakretka-honda-rover-z-podkladka-oryginalne-felg-1542845445.jpg

Przykładowe aukcje
http://allegro.pl/nakretki-do-kol-felg-honda-rover-z-nakladka-i3878085885.html

i zabezpieczające też są
http://allegro.pl/nakretki-nakretka-zabezpieczajace-honda-rover-i3866011827.html

CMC
18-01-14, 16:06
Ok, tylko teraz mam nakrętki przelotowe a te nie są przelotowe - nie będzie to przeszkadzało?

filipfm
18-01-14, 17:25
Jak nie zmieniałeś szpilek to nie powinno. W sumie chyba nie widziałem w Hondzie OEM przelotowych nakrętek.
We wszystkich Civicach, które miałem (obecny jest piąty) zawsze narkętki były kryte :)

kobert
19-01-14, 01:21
zeby nie zakladac nowego,podepne sie pod ten temat. Ufo mam 4 miesiace a dopiero nie dawno zauwazylem,wlasciwie w wulkanizacji,pan poprosil mnie przy zmianie o klucz do zlodziejek nakretek,no i okazalo sie to problemem bo takowego w aucie nie znalazlem. Z jedna sobie wulkanizator poradzil ale z odkrecam reszty dal sobie spokoj. Da rade dopasowac skądś taka gwiazdeczke? I czy sa jakiej mini schowki w ufo zeby tam byl schowany?

DŻEJKU
19-01-14, 11:58
klucz ciezko dorobic, chyba lepiej rozwiercić nakrętki i założyć albo nowy zestaw zabezpieczający albo zwykłe seryjne

mnie zawsze denerwowały złodziejki bo przy kazdym odkrecaniu kół była zabawa więc jak miałem takie cudo w jakimś samochodzie to zamieniałem na seryjne nakrętki

W jednym aucie też nie znalazłem klucza do nakretek to poradziłem sobie z odkreceniem poprzez nabicie mlotkiem na siłe nasadki klucza o odpowiednim wymiarze, 4 nakretki odkreciłem w 5 minut wiec stwierdziłem że dla wprawnego złodzieja to i tak żadne zabezpieczenie

Paluch_tcw
19-01-14, 13:10
W jednym aucie też nie znalazłem klucza do nakretek to poradziłem sobie z odkreceniem poprzez nabicie mlotkiem na siłe nasadki klucza o odpowiednim wymiarze, 4 nakretki odkreciłem w 5 minut wiec stwierdziłem że dla wprawnego złodzieja to i tak żadne zabezpieczenie

Jeszcze zależy jakie nakrętki miałeś. Po dobrej firmy nakrętki zabezpieczające nie poddadzą się przy nabiciu nasadki - kręci się kołnierz nakrętki w kółko i nic więcej się nie dzieje :P

zyga502
19-01-14, 18:12
wiesz ja mam McGarda i widziałem też taką akcję jak pisał dzejku,a ten patent z obrotowym kołnierzem wtedy nie był dostępny,ale patent fajny

kobert
19-01-14, 19:17
ja mam wlasnie z obrotowym kolnierzem wulkanizator wlasnie nabial klucz 17 a wykrecal tym pnelnomatem chyba 21kluczem ,pamietam ze taki jak do swiec. Byc moze kolejnosc pomylilem ale tych dwoch nasadek uzywal