Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Filtr powietrza

Bidek
17-01-14, 20:10
Witam
Mam dylemat chciałbym się dowiedzieć który filtr powietrza będzie lepszy g±bkowy pipercross czy jednak zwykły filtr papierowy.

itor
17-01-14, 20:38
zwykly papierowy

Bidek
18-01-14, 11:19
Chciałbym sie dowiedzieć jeszcze dlaczego będzie lepszy

iljash
18-01-14, 11:32
najlepsza filtracje i najmniejsza ilosc przepuszczanego syfu masz na zwyklym papierowy, natomiast gabkowy poprostu puszcza syf , tutaj to widac coprawda nie ma zestawienia papier vs gabka ale widac jak niby firmowy HKS wypada

http://mkiv.com/techarticles/filters_test/2/index.html

jak chcesz kombinowac to ja bym za wkladka KN sie rozejrzal, ale to tez sporawy wydatek

Bidek
18-01-14, 11:43
My¶lałem nad wkładk± K&N koszt nie jest aż tak przytłaczaj±cy ale opinie na temat jego przepuszczalno¶ci chyba tez s± rożne z tego co się zdołałem dowiedziałem

iljash
19-01-14, 00:45
Jak zadbany i czyszczony to nie ma tragedii , a i dzwiek fajny.

Bidek
19-01-14, 12:00
Wkładka ma aż taki wpływ na dĽwięk ? no i chciałbym się dowiedzieć co kryje się pod słowami ''nie ma tragedii'' przepuszcza dużo więcej syfu niz papierowy ?

iljash
19-01-14, 12:53
Nie duzo , takie nasze gadanie bo ile to jest duzo wlasnie a ile malo. Wkładka moze sie okazac ze pusci wiecej syfu, ale dobrze wyczyszczona i nawilzona tymi K&N olejkami co sie ich uzywa przy czyszczeniu nie bedzie puszczala jakos niewiadomo ile. Jesli chcialbys faktyczne dane to trzebaby poszukac testow i zestawien w internetach. Wkladka ma wplyw na dzwiek , napewno nie bedzie jak na stozku, ale wplyw ma . Nawet kiedys kiedys jak w d14 mialem to byla roznica wlasnie na samej tylko wkladce, jeszcze nawet bez usuwania rezonatorow itd