Zobacz pełn± wersję : Reperaturki, Jak zakonserwować? jaki podkład??
Witam! chcę na dniach wstawić reperaturki nadkoli do mojej ej9, z tego pojawia się pytanie jakiej firmy podkład polecacie?
Mój lakiernik spiera się że on ma antykorozyjny lecz jego antykorozyjny na wypiaskowanych stalówkach pu¶cił po pierwszej zimie..
Czytałem kiedy¶ na forum obijały się hasła podkładu jakiej¶ firmy ale teraz to już sam nie wiem gdzie tego szukać..
reperaturki daj do cynkowania a potem po wspawaniu kupujesz wiadro smoly (bietxu itp) i walisz tego konkretnie od srodka, pedzlem /szpachla. u mnie w budzie jest ok 0.5cm warstwa smoly na blachach od srodka i zadna ruda suka nie ma prawa zawitac:)
podklad epoksydowy powinien byc ok a na to dopiero jakas konserwa wlasnie
Zeszlifowac zabezpieczenie fabryczne bo czort wie co to jest a jest liche, dobry podklad ekopsydowy, no ewentualnie cynkowanie jak napisal Infi, po spawaniu mozna spawy cynkowac, a bude od srodka grubo baranki/bitexy/ itp itd ;)
cynk się pali przy spawaniu, a cynk w sprayu to nie cynk.. leci ruda tak czy siak..
Interesuje mnie bardziej jaki¶ podkład antykorozyjny porz±dny!
cynk się pali przy spawaniu, a cynk w sprayu to nie cynk.. leci ruda tak czy siak..
Interesuje mnie bardziej jaki¶ podkład antykorozyjny porz±dny!
Na powierzchnie woln± od rdzy podkład epoksydowy - całkowicie załatwia sprawe. Dla ¶więtego spokoju na to można jeszcze nałożyć jaki¶ bitex dla ¶więtego spokoju.
Na powierzchnie woln± od rdzy podkład epoksydowy
a na powierzchnie z której nie do końca udało się usun±ć rdzę daje się podkład reaktywny ;)