PDA

Zobacz pełną wersję : migająca kontrolka świec żarowych

Sebanek
15-01-14, 16:56
Witam.
180 tys, po włączeniu silnika miga mi kontrolka świec żarowych i świeci się check enginr- samochód jeździ normalnie. Co to może być? Świece do wymiany? 5 tys. po przeglądzie w ASO w którym nic nie stwierdzili. Poczytałem w necie, ale nic nie mogę znaleźć... Zostaje tylko ASO?
2,2 ictdi 2006 bez filtra cząstek
Pozdrawiam
Sebanek

P.S. Podładowałem akumulator, wszystkie światła sprawne, dolałem do baku specyfik do czyszczenia wtrysków - tankuję zawsze na tym samym Orlenie - co dalej robić?
Chciałem skasować metodą na sreberko - ale mam skrzynkę bezpiecznikową, która wygląda inaczej niż to pokazano na angielskim civinfo - czy diesle mają inną skrzynkę?
Bo nie wiem gdzie to sreberko wrzucić....

uniu1
15-01-14, 23:26
Najpierw zainteresuj się numerem błędu który wywala komputer. Najprawdopodobniej pokaże błąd informujący o zbyt małym ciśnieniu na listwie wtryskowej. Jeśli moje diagnoza sie potwierdzi wtedy trzeba zainteresować się pompą CR, czujnikiem ciśnieina na listwie i zrobić jeszcze test przelewowy wtryskiwaczy.

Sebanek
16-01-14, 17:56
Dla potomnych - zrobiłem najpierw test "sreberka" - folię należy włożyć w skrzynkę pod kolumną kierownicy z lewej strony. Żadnego błedu nie było. Podjechałem następnie do kolegi, który podpiął komputer i wyskoczył błąd "czujnik oleju jest poza zakresem" - po skasowaniu błędu wszystko jest OK jak na razie. Test na sreberko nie pokazał żadnego błędu. Dolałem tylko troszkę więcej oleju.
Pozdrawiam