PDA

Zobacz pełną wersję : fabryczne radio i problem z mp3

marekmmj
06-04-08, 19:40
Hej,

Mam taki problem. Nagrywam płytę z mp3 i przy odtwarzaniu nie czyta niektórych katalogów.
Np. czyta płytę od 2geigo katalogu. W katalogach są tylko pliki mp3 o parametrach zgodnych z opisanymi w instrukcji (częstotliwość próbkowania, kompresja etc.)
Czy spotkaliście się z podobnym problemem? Czy są jakieś ograniczenia - np. długość nazwy pliku / inne?

Pik
06-04-08, 20:38
Sprobuj innej wypalarki lub innych producentow plyt cd. Ja odtwarzalem pare roznych plyt mp3 i zero problemow!

Artur S.
07-04-08, 08:51
Podobnie jak Pik - również nie mam problemów z odtwarzaniem mp3, a utwory upychałem katalogach a nawet w podkatalogach. Może użyłeś jakiejś marnej albo wadliwej płytki? Najlepiej sprawdź w jakimś innym aucie z mp3, choć to też nie musi być w 100% wiarygodny test.
Pzdr - Artur S.

Mayek
07-04-08, 09:33
Sprawdz tez czy plyta jest wielosesyjnie nagrana i czy jest "zamknieta". Czasem to moze stwarzac problemy.

jacektp
07-04-08, 12:20
Hej,

Mam taki problem. Nagrywam płytę z mp3 i przy odtwarzaniu nie czyta niektórych katalogów.
Np. czyta płytę od 2geigo katalogu. W katalogach są tylko pliki mp3 o parametrach zgodnych z opisanymi w instrukcji (częstotliwość próbkowania, kompresja etc.)
Czy spotkaliście się z podobnym problemem? Czy są jakieś ograniczenia - np. długość nazwy pliku / inne?
A może problem polega na tym, że wg radia katalog nr 1 to główny katalog a numeracja podkatalogów zaczyna się od nr 2?

Pabloss
07-04-08, 16:51
no wlaśnie to samo chciałem powiedziec co jacek u mnie tez podkatalogi zaczunaja sie od nr 2, a główny katalog numerowany jest jako nr 1. Co do dzialania to perfekcyjne płynnie przechodzi pomiedzy katalogami i podkatalogami i nic sie nie zacina.

marekmmj
07-04-08, 22:58
Macie rację.
Faktycznie są wszystkie katalogi choć są numerowane od 2giego a na jednej płycie od 3ego (w zależności od struktury katalogów).
Dzięki i pozdrawiam,

Marek