Zobacz pełną wersję : przyczepka z Civica vi
Witam. Tak jak w temacie chciał bym zrobic sobie przyczepke z mojej starej Hondy Civic 6gen hb ktorą miałem wypadei i przód jest uszkodzony ale za to tył został w całosci. No i tak sie zastanawiam czy to ma w ogole jakis sens.
tu taka mała foteczka pogladowa ktora zlalazlem w internecie.
http://i59.photobucket.com/albums/g298/kostrzyk/scirocco/Roadstar_2004_074.jpg
Co wy na to??:rolleyes:
Prawie do wywożenia drzewa z lasu...
ktos z forum juz tak ma w Vgenie o ile sie nie myle, poszukaj i popytaj
Analogue do Vgena sobie zrobił takową, była nawet relacja foto (częściowa) z operacji ;]
Ciekawe jak to bd wygladało od strony prawnej (czyt. zarejestrowaniem) bo mam dokumenty z civica sciagnietego z niemiec na części ale to chyba sie nie nada wiec wdg mnie trzeba by było nabic nowe nr.
Nigdzie nie widzialem w necie przyczepy z 6gena i stad moj pomysł
Ustrzelone w Szczecinie
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/20/y02y.jpg
I właśnie jak to wygląda z rejestracją takiego czegoś?
Analoga pytajcie... Przecież on zajmuje/zajmował się przyczepami itp. zawodowo...
A jak myślicie lepiej bd wygladała z calym dachem czy tak jak na powyższym zdjeciu zaczynajaca sie od drzwi, bo ja myslalem aby odciac ja przy przedniej szybie wtedy zostanie cały dach i bd wieksza?
wiesko1261
14-01-14, 07:26
zanim zrobisz taką przyczepkę zapytaj o rejestrację jej , przepisy zmienili podobno ?
zanim zrobisz taką przyczepkę zapytaj o rejestrację jej , przepisy zmienili podobno ?
Nie podobno tylko na 100% hehe
Z dniem 22 czerwca 2013 r. weszła w życie Ustawa z dnia 10 października 2012 r. poz. 1448 zmieniająca ustawę - Prawo o ruchu drogowym (Dz.U. z 2012 r. poz. 1448), która wprowadzi m.in. nowe przepisy w zakresie homologacji pojazdów oraz jednostkowych i indywidualnych dopuszczeń nowych pojazdów do ruchu drogowego.
RESUMUJĄC:
Z powyższej Ustawy jednoznacznie wynika, że uchylenie art. 68-70 Ustawy - Prawo o ruchu drogowym spowodowało, iż od dnia 22 czerwca 2013 r. pojazdy zabytkowe w dalszym ciągu będzie podlegał badaniu zgodności z warunkami technicznymi.
Natomiast stacje kontroli nie będą mogły wykonywać:
1) badań zgodności z warunkami technicznymi pojazdów marki "SAM", oraz
2) okresowych badań pojazdów wyprodukowanych lub importowanych jako jedna sztuka rocznie,
ponieważ pojazdy te będą podlegały procedurze dopuszczenia jednostkowego jako nowe pojazdy.