Zobacz pełną wersję : Brzecholenie przy 1.5 tys obrotow
Łukasz Honda
12-01-14, 18:39
Witam. od roku przy jezdzie na 1,5 tys obrotow jest dziwne brzecholenie z lewej strony tak mi sie wydaje, gdy przekrocze 2 tys obrotow jest spokuj i czisza. wymienilem rolke napinajaca pasek klinowy i dalej to samo. Mam Honde Civic 2002 1.7 CTDI hatchback. Ktos pomoze???
Krótko z autkiem ? Pierwsza zima ? To normalne w ctdi gdy temperatura spadnie poniżej 10 stopni. Po porządnym nagrzaniu komory silnika powinno zniknąć. Problemem jest metalowa rurka która w niskich temperaturach wpada w wibracje. Temat do ogarnięcia i usunięcia a opis znajdziesz na innym forum.
Łukasz Honda
13-01-14, 20:52
Druga zima kolega jak jest -15 przy jezdzie 50 km jest nie wyroba bo tak brzecholi. po przekroczeniu 2 tys sie uspokaja. w****ia mnie juz to i chcem to zrobic tylko nie wiem od czego zaczac mechanicy tez nie wiedza
Mnie to osobiście nie przeszkadza i nie zrobiłem tego bo praktycznie nie jeżdżę poniżej 2k żeby nie ładować syfu w turbo i tobie też tak polecam eksploatować to auto. Jeżeli chcesz jednak usunąć ten problem to link do wątku masz tutaj http://www.civicforum.pl/showthread.php/28185-Pozbycie-si%C4%99-dziwnych-d%C5%BAwi%C4%99k%C3%B3w-silnika-ryczenie-w-zakresie-1600-2200rpm