PDA

Zobacz pełną wersję : Parę pytań o Civica 6 HB

Gracz1007
12-01-14, 15:55
Witam, nie wiem czy to dobry dział, jak zły to przepraszam.
Mam parę pytań dotyczące civic, którego znalazłem w internecie.
Czy warto kupić civica, który był cały malowany oraz swap z 1.4 na 1.5 (150tys przebiegu)?
Co musiało być jeszcze wymienione żeby ten silnik działał?
Mam numer VIN tego auta i czy ktoś powie więcej np. jakie ma podstawowe wyposażenie?
Pozdrawiam.

KubEm
12-01-14, 16:14
Wszystko zależy na jakie 1.5 był swap. Standardowo w VI genie było to d15z6 czyli v-tec econo (114KM i bardzo ładne spalanie ale średnie osiągi), czasem ludzie ładują do tego głowice i resztę osprzętu od D16z6 żeby mieć pełnego vteca (osiągi kosztem ekonomi) i wtedy teoretycznie też jest kod D15z6 ale już 126KM. Do tego, zależy kto i jak poskładał silnik, czy porządnie czy na szybkiego byle sprzedać. Dodatkowo, skoro był malowany i swapowany to możliwe, ze był walnięty w przod, lub znowu - właściciel miał kaprys i zrobił swap i pomalował bo chciał.
Generalnie bez zdjęć/linku do ogłoszenia nikt Ci nic nie powie bo to jak wróżenie z fusów..

Gracz1007
12-01-14, 20:27
to jest ta hania http://otomoto.pl/honda-civic-vi-1998r-klima-C31463473.html swap był zrobiony w czerwcu. Lakier u specjalnej firmy był malowany, ponieważ wymieniał nadkola i był porysowany zderzak wiec całego pomalował. A jakie są koszta tego przerobienia silnika na te 126KM i jakie części mniej więcej? Dużo skoczy spalanie?
Jeszcze takie pytanie odnośnie przedlifta. Czy jest jakaś różnica między dokładkami do zderzaków między poliftem?

w_rebacz
12-01-14, 20:56
Zderzaki w polifcie są bez listw po za tym z przodu są jak gdyb wloty powietrza :) Grill w polifcie też jest inny oraz światła tył. Tyle wiem na pewno

Gracz1007
12-01-14, 22:11
Chodzi mi o dokładki. Wiem ze jest inny zderzak dlatego pytam czy np. taka dokladka (http://allegro.pl/dokladka-zderzaka-abs-tyl-honda-civic-1996-00-3d-i3804702288.html) będzie pasować, bo niby pisze 96-00 ale chciałbym się upewnić oraz czy z przodu będzie taka sama jak w polifcie(czy jest inny montaż)?