Zobacz pełną wersję : Gasnące lampki w zegarach VIg
Panowie mam irytujący problem,taki jak w temacie..zaczeły mi gasnąć i zapalać się żarówki w zegarach,ta co jest za wskaźnikiem od temp i koło obrotomierza.Gaśnie i zapala się po chwili znowu..i tak cały czas. O co może jej chodzić?;P
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
immortality
11-01-14, 17:34
U mnie jest podobnie z dioda w okolicach 100km/h. Powiedzmy, że pali się pare dni normalnie, po czym nie pali sie przez 20 min, po czym znowu się pali jakiś czas. Czasem dłużej czasem krócej. Nie mam pojęcia co to może być. Myślałem z początku, że mi się przepaliła, ale po jakimś czasie znowu świeci...
U mnie na postoju jak silnik odpalony nie gasną,jak jade to sie to dzieje,a przy jakich prędkościach nie sprawdzałem.W każdym bądź razie w****** mnie to:)
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
mi czasami po uruchomieniu świateł nie wszystkie się zapalają. też z początku myślałem, że sie spaliły ale po ponownym uruchomieniu już się zapaliły..... tak z 3 diody na zmiane głupieją mi
Kazik_h9w3
14-01-14, 12:07
Panowie wymontujcie zegary a z nich te małe oprawki w których są zaroweczki lub diody i podegnijcie sobie te blaszki co dotykaja ścieżek na zegarach pewnie są za luźno i stąd wasz problem :-)
immortality
14-01-14, 17:52
O dzięki Kazik :D Na wiosnę i tak będę zmieniał diody na biało to zadbam o to :D
Panowie wymontujcie zegary a z nich te małe oprawki w których są zaroweczki lub diody i podegnijcie sobie te blaszki co dotykaja ścieżek na zegarach pewnie są za luźno i stąd wasz problem :-)
domyślam się, że takie rozwiązanie pomoże ale jednak nigdy nie mam weny aby zabrać się za wymontowanie licznika....
wiem, że to prosty zabieg bo już go robiłem tylko nie w tym civicu co mam ;-)
Faktycznie wyjecie zegarow jest mega pracochlonne i zajmuje caly dzien ;)
6 srubek az strach odkrecac :)
Faktycznie wyjecie zegarow jest mega pracochlonne i zajmuje caly dzien ;)
6 srubek az strach odkrecac :)
napisałem gdzieś, że jest to pracochłonne? :cool:
chłodno na zewnątrz i człowiek nie ma weny na takie zabawy :)
napisałem gdzieś, że jest to pracochłonne? :cool:
chłodno na zewnątrz i człowiek nie ma weny na takie zabawy :)
Nie widzę problemu w wyciągnięciu zegarów z 2 min i zabrania ich do domu :) Ja u siebie wywaliłem wszystkie żarówki, które podświetlały obrotomierz itp. Kupiłem listwy ledowe w sklepie i mam zegary oświetlone prawie równomiernie, do tego radzę pomalować wskazówki farbką fluoresencyjną. Co do listw ledowych to zamontowałem sobie jeszcze dimmer bo bez tego za mocno trochę świecą :)
Co do listw ledowych to zamontowałem sobie jeszcze dimmer bo bez tego za mocno trochę świecą
a jak zrobiłeś że dimmer działa Ci też na ledy? bo z tego co gdzieś widziałem, to ludziom działał tylko na zwykłych żarówkach, a na ledach już nie?