PDA

Zobacz pełną wersję : gorzej spina po zmianie na kolo zamachowe Exedy

Amorr
04-04-08, 15:16
w d16z6 zaczelo gorzej pracowac sprzeglo

mam zestaw sprzegla ExedyRacing, ktore z oryginalnym kolem piszczalo kołeczkami przy 1->2 i 2->3 a teraz doopa .. ogolnie gorzej jest niz bylo. Wczesniej dosc ciezko (no powiedzmy) wciskal sie pedal a teraz ooo wiele lżej no i zero piszczenia - ogolnie czuje, ze gorzej trzyma.

Czy możliwe, ze to przez to, iż nie wytarł kola mechanik z tego smaru/czegoś tam w czym jest upaprane kolo przez producenta ??

Nawet mniej wali mi przy energicznym ruszaniu kolektorem (skunk2) o korektor sily hamowania jak wcześniej..... gdy naprawde spinalo tarcze i kolo, ze oj.......

"Wyrobi/ułoży" sie to ??

Furious
04-04-08, 16:24
to normalne przy lzejszym kole ze nie zrywa przyczepnosci przy zmianie biegow

Amorr
04-04-08, 21:13
:( to nie dobrze ...

wczesniej mialem tez to kolo exedy lecz sprzedalem i fak nie pamietam czy wtedy tez mialem takie objawy... z tego co pamietam szybciutko sie wkrecala a teraz jakos wolniej. Moze to przez kolektor skunka i przepustnice od h22 60mm na wyjsciu bo ogolnie jak to zalozylem to mi jakos gorzej wkrecala sie przy zdecydowanym wdepnieciu. Gdy delikatnie dodaje gazu wkreca sie lepiej -- wtf. Chyba mechanik nie wyczyscil przepustnicy przy montazu

-----------------------------------

w sumie czemu normalne ?? tak sie zastanawiam.......

skoro zepnie to zepnie.. rpm nie spada, nie ma poslizgu czyli "moment" krecenia sie kola powinien byc chyba/nawet wiekszy z racji wagi .......... chociaz masa robi swoje a pisku nie mialem przy 2000rpm tylko troszke dalej........

jesli sie myle ( :bicie: ) to 2 do 1 dostaje kolo:
- (minus) gorzej zapiety start
- Vmax mniejsze (to akurat rozumiem czego)

+ szybsze wkrecanie

w sumie autko przygotowuje pod turbo i wychodzi, ze mi tak potrzebne to kolo jak magnetyzery w trabancie

hcc
04-04-08, 21:22
lekki zamach w turbo to nieporozumienie, moim zdaniem wrecz przeszkadza niz pomaga...wroc do serii :)

maciej29
05-04-08, 11:52
lekki zamach w turbo to nieporozumienie, moim zdaniem wrecz przeszkadza niz pomaga...wroc do serii :)

zgadzam sie jest to niepotrzebny mod pod turbo

Amorr
06-04-08, 12:20
:bicie: :djablek:

tak zrobie a kolko sprzedam .....