Zobacz pełną wersję : Szeroka stal
W sumie przeszukalem chyba z 15 stron i dostaje juz oczopląsu. wiec chcialby sobie sprawic szeroka stal do mojego eg3. Zakładajac ze zaklepie ranty w blotnkach i rant z felgi ma wchodzic na gladko to jak szeroka felge moge wsadzic? Wiem ze to nie jest prosta sprawa bo licze to juz chwile i nie potrafie tego ogarnąc.... Powiedzmy ze kupuje felge stalowa 15" 6j et35 (serduszka... prosze o brak krytyki, to najladniejsze stalowki na swiecie....przyznam to mimo ze vagowcem nie jestem i nie bede nigdy) taka felga wchodzi nam do civa v bez najmniejszego problemu. o ile moglbym poszerzyc rant zeby to wszystko pasowalo... dodam ze mam auto na gwincie z mts skreconym na prawie max (jak pokonuje stnadardowy prog zwalnijący to z 5mm miejsca mam) od nadkola do ziemi 56cm o ile dobrze pamietam. opone chcialbym zalozyc 195/50 wiec pewnie utworzy sie lekki naciag co ucieszylo by dodatkowo mojego ryja....:) Pozdro i prosze o odpowiedzi a nie wciepy na szeroka stal....:)
Ja nie powiem dokładnie ale ja szukam na tył 9j a na przód 8j bo jeżeli na tył miałbym 8j to odrazu na dystansie bym to dawał :) Ale ja mówie o opcji z camberem :)
A Ty nic o camberze nie pisałeś więc czy to jest rozwiązanie czy ma być koło "normalnie "?
emm, nie mam zamiaru robic negatywu, przez gwint sam sie delikatnie zrobil (wiadomo ta jakosc mtsu!!) wiec nie schowam góry felgi w nadkolu:) chodzi o to ze jak stoi prosto felga zeby schowala sie w zaklepanym blotniku. skok teraz to okolo 2cm wiec raczej i tak bym rantem nie walnął w blotnik ale opona juz pewnie tak:) A chcesz felge z orginalnie jakim et i jaka szeroka poszerzac?
http://tablica.pl/oferta/szeroka-stal-4x100-15-serduszka-vw-cult-german-rat-jdm-7-5-i-8-CID5-ID4Bb3D.html#36f3222ab9 takie cos podeszlo by bez problemu i by mi tam nic nie tarło?:)
emm, nie mam zamiaru robic negatywu, przez gwint sam sie delikatnie zrobil (wiadomo ta jakosc mtsu!!) wiec nie schowam góry felgi w nadkolu:) chodzi o to ze jak stoi prosto felga zeby schowala sie w zaklepanym blotniku. skok teraz to okolo 2cm wiec raczej i tak bym rantem nie walnął w blotnik ale opona juz pewnie tak:) A chcesz felge z orginalnie jakim et i jaka szeroka poszerzac?
http://tablica.pl/oferta/szeroka-stal-4x100-15-serduszka-vw-cult-german-rat-jdm-7-5-i-8-CID5-ID4Bb3D.html#36f3222ab9 takie cos podeszlo by bez problemu i by mi tam nic nie tarło?:)
akurat to nie jakosc mtsa jest odpowiedzialna za negatyw.
kup serduszka, zaloz i zobacz ile mozesz poszerzyc, takie trudne?
Niby masz racje ale kupienie serdueszek to cos kolo 300zl, poszerzenie 400 i proskowe malowanie kolo 200, a na allegro czy tez tablicy mozna czasem za 650zl juz poszerzone kupic, i zastanawiam sie do ilu poszerzone moglbym celowac.
Bez robienia większego negatywu - daj sobie spokój bo tego rantu za wiele mieć nie będziesz z tej szerokiej stali... Miałem 8' przód i 9' tył, 14" ET25. Przód sam się spasował bo zejściu na glebę, tylne wahacze skracałem żeby to zmieścić bo wystały te felgi w hooj...
Bez robienia większego negatywu - daj sobie spokój bo tego rantu za wiele mieć nie będziesz z tej szerokiej stali... Miałem 8' przód i 9' tył, 14" ET25. Przód sam się spasował bo zejściu na glebę, tylne wahacze skracałem żeby to zmieścić bo wystały te felgi w hooj...
ale to jest 1 cal roznicy a do tego et35 przed poszerzeniem, powinno wejsc, mi sie wydaje tak przynajmniej. ja nie bede robil na tym mega naciagu, co najwyzej 195/50. od piasty do ktorej przykrecona jest felga z tylu bedzie 9,6cm a z przodu 8,1 cm. nie wiem ile jest dokladnie od blotnika do piasty mierząc równolegle do ziemi.... chyba bedzie trzeba to zmierzyc:) jak policzylem to taka felga jak z aukcji ma et15
na 9 " jak wrzucisz 195 to bedzie dobry naciag :P
na 9 " jak wrzucisz 195 to bedzie dobry naciag :P
Będzie ładnie ale przemyśl jeszcze 165 :D
PIMPEK_EJ2
12-01-14, 23:18
Będzie ładnie ale przemyśl jeszcze 165
Kolega napisał że nie ma zamiaru robić pokraki! :)