PDA

Zobacz pełną wersję : Szeroka stal

wisnia092
10-01-14, 00:01
W sumie przeszukalem chyba z 15 stron i dostaje juz oczopląsu. wiec chcialby sobie sprawic szeroka stal do mojego eg3. Zakładajac ze zaklepie ranty w blotnkach i rant z felgi ma wchodzic na gladko to jak szeroka felge moge wsadzic? Wiem ze to nie jest prosta sprawa bo licze to juz chwile i nie potrafie tego ogarnąc.... Powiedzmy ze kupuje felge stalowa 15" 6j et35 (serduszka... prosze o brak krytyki, to najladniejsze stalowki na swiecie....przyznam to mimo ze vagowcem nie jestem i nie bede nigdy) taka felga wchodzi nam do civa v bez najmniejszego problemu. o ile moglbym poszerzyc rant zeby to wszystko pasowalo... dodam ze mam auto na gwincie z mts skreconym na prawie max (jak pokonuje stnadardowy prog zwalnijący to z 5mm miejsca mam) od nadkola do ziemi 56cm o ile dobrze pamietam. opone chcialbym zalozyc 195/50 wiec pewnie utworzy sie lekki naciag co ucieszylo by dodatkowo mojego ryja....:) Pozdro i prosze o odpowiedzi a nie wciepy na szeroka stal....:)

Rutus
10-01-14, 00:07
Ja nie powiem dokładnie ale ja szukam na tył 9j a na przód 8j bo jeżeli na tył miałbym 8j to odrazu na dystansie bym to dawał :) Ale ja mówie o opcji z camberem :)
A Ty nic o camberze nie pisałeś więc czy to jest rozwiązanie czy ma być koło "normalnie "?

wisnia092
10-01-14, 00:14
emm, nie mam zamiaru robic negatywu, przez gwint sam sie delikatnie zrobil (wiadomo ta jakosc mtsu!!) wiec nie schowam góry felgi w nadkolu:) chodzi o to ze jak stoi prosto felga zeby schowala sie w zaklepanym blotniku. skok teraz to okolo 2cm wiec raczej i tak bym rantem nie walnął w blotnik ale opona juz pewnie tak:) A chcesz felge z orginalnie jakim et i jaka szeroka poszerzac?

http://tablica.pl/oferta/szeroka-stal-4x100-15-serduszka-vw-cult-german-rat-jdm-7-5-i-8-CID5-ID4Bb3D.html#36f3222ab9 takie cos podeszlo by bez problemu i by mi tam nic nie tarło?:)

zakit
10-01-14, 08:25
emm, nie mam zamiaru robic negatywu, przez gwint sam sie delikatnie zrobil (wiadomo ta jakosc mtsu!!) wiec nie schowam góry felgi w nadkolu:) chodzi o to ze jak stoi prosto felga zeby schowala sie w zaklepanym blotniku. skok teraz to okolo 2cm wiec raczej i tak bym rantem nie walnął w blotnik ale opona juz pewnie tak:) A chcesz felge z orginalnie jakim et i jaka szeroka poszerzac?

http://tablica.pl/oferta/szeroka-stal-4x100-15-serduszka-vw-cult-german-rat-jdm-7-5-i-8-CID5-ID4Bb3D.html#36f3222ab9 takie cos podeszlo by bez problemu i by mi tam nic nie tarło?:)

akurat to nie jakosc mtsa jest odpowiedzialna za negatyw.

kup serduszka, zaloz i zobacz ile mozesz poszerzyc, takie trudne?

wisnia092
10-01-14, 09:26
Niby masz racje ale kupienie serdueszek to cos kolo 300zl, poszerzenie 400 i proskowe malowanie kolo 200, a na allegro czy tez tablicy mozna czasem za 650zl juz poszerzone kupic, i zastanawiam sie do ilu poszerzone moglbym celowac.

HEG8
10-01-14, 10:22
Bez robienia większego negatywu - daj sobie spokój bo tego rantu za wiele mieć nie będziesz z tej szerokiej stali... Miałem 8' przód i 9' tył, 14" ET25. Przód sam się spasował bo zejściu na glebę, tylne wahacze skracałem żeby to zmieścić bo wystały te felgi w hooj...

wisnia092
10-01-14, 16:41
Bez robienia większego negatywu - daj sobie spokój bo tego rantu za wiele mieć nie będziesz z tej szerokiej stali... Miałem 8' przód i 9' tył, 14" ET25. Przód sam się spasował bo zejściu na glebę, tylne wahacze skracałem żeby to zmieścić bo wystały te felgi w hooj...

ale to jest 1 cal roznicy a do tego et35 przed poszerzeniem, powinno wejsc, mi sie wydaje tak przynajmniej. ja nie bede robil na tym mega naciagu, co najwyzej 195/50. od piasty do ktorej przykrecona jest felga z tylu bedzie 9,6cm a z przodu 8,1 cm. nie wiem ile jest dokladnie od blotnika do piasty mierząc równolegle do ziemi.... chyba bedzie trzeba to zmierzyc:) jak policzylem to taka felga jak z aukcji ma et15

Rutus
12-01-14, 00:06
na 9 " jak wrzucisz 195 to bedzie dobry naciag :P

Gibbon
12-01-14, 03:11
na 9 " jak wrzucisz 195 to bedzie dobry naciag :P
Będzie ładnie ale przemyśl jeszcze 165 :D

PIMPEK_EJ2
12-01-14, 23:18
Będzie ładnie ale przemyśl jeszcze 165

Kolega napisał że nie ma zamiaru robić pokraki! :)