Zobacz pełną wersję : Czym wyczyścić rozpuszczalnik na oponie?
Otóż miałem na wakacjach mały wypadek i chciałbym to wyczyścić do lata. Na oponę wylało mi się trochę rozpuszczalnik i teraz jest to widoczne. Czy da radę to wyczyścić? Opona jest dobra także nie chciałbym wymieniać obu bo akurat ona jest tylna.
Zdjęcia poniżej.
http://imageshack.us/a/img20/5977/h9xh.jpg
http://imageshack.us/a/img801/7853/4mro.jpg
Wypróbuj chemię do konserwacji opon.
Może jakieś czernidło do opon ;)
Jeżeli to nie pomoże to po prostu przełóż opony na felgach i ta strona na której tą skazę widać będzie na drugiej feldze od środka.
No też myślałem, nad przełożeniem opony ale czy to nie będzie różnicy jeśli te ptaszki czy jak to tam nazwać :D będą skierowane teraż w dół? Skoro wcześniej były ^ to teraz będą w dół. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi :D
Nie jestem pewien ale chyba musiałbyś zamienić ze sobą obie opony które są na tej samej osi, wtedy kręciły by się w tym samym kierunku a ubrudzona ścianka była by po stronie wewnętrznej (niewidocznej) :)
Chyba, że na oponie jest opisana strona zewnetrzna. Wtedy nie przelozysz.
Zresztą nie można zakładać najgorszej opcji :D czernidło powinno to zamaskować :)
ale czernidlo zamaskuje a nie wyczysci, a za kazdym razem kiedy dressing bedzie slabszy bedzie to na nowo widac . ja bym to potraktowal jakims APC o niskim stezeniu i szczotka o twardym wlosiu, a jak nie mialbym nic pod reka to szczotka jakakolwiek o twardym wlosiu co bym znalazl pod reka
kup tenzi truck clean rozcienczenie zrób 1:10
wyczysc
a teraz wytłumacze ci co sie stało. Miałes brudna oponę wylał sie na nia rozpuszczalnik i rozpuścił brud (barwiac rozpuszczalnik na brazowo). Ty tego nie wytarłeś szmatka wiec brud zasechł w takim kolorze. Teraz nalezy go ponownie rozpuścić i wymyc jak nalezy - bedzie ok;)
immortality
11-01-14, 17:35
Spróbuj pastą do butów :)
Spróbuj pastą do butów
moze jeszcze przepracowanym olejem dizla i benecolem ? :D
gdzies ostatnio wyucztalem cos "madrego" ze lakier do wlosow idealny, w zaleznosci czy chcemy matowy to kupujemy matowy, albo odpowiednio z polyskiem ...
:)
gdzies ostatnio wyucztalem cos "madrego" ze lakier do wlosow idealny, w zaleznosci czy chcemy matowy to kupujemy matowy, albo odpowiednio z polyskiem ...
:)
albo szprejem zamalowac
Od dziś wszystkie zabrudzenia będę maskować szprejem :D
te na szybach odpuśc bo nie bedziesz nic widział :D
to niech kupi cleara jakiegos i po problemie :D
to niech kupi cleara jakiegos i po problemie
hahahah nice one!