Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Żółty reflektor Civic MB 1998

Thonr
08-01-14, 22:45
Hejo, mam pytanie. Czy ktoś próbował czyścić reflektory z żółtego osadu wewnątrz sposobem pokazanym w foto instrukcjach w lampach po lifcie? :) Dało to efekty? czy bardziej się opłaca kupić nową lampę? bo szczerze mówiąc widoczność przez brudne lampy jest upośledzona i to bardzo.. nawet dobre żarówki i ustawienie świateł w stacji diagnostycznej nie dają oczekiwanych efektów :/

probestic
08-01-14, 22:53
bardziej się opłaca kupić nową lampę

Tak, myślę że jeśli nie sprzedajesz auta za parę miesięcy, to zainwestuj.
To bezpieczeństwo przede wszystkim Twoje :)

BTW auto na nowych lampach wygląda o wiele młodziej ;)

Wlodek
08-01-14, 23:15
U mnie szału niebyło a rozbierałem lampę, możesz w jasny dzień (albo na pozycjach) spojrzeć tak jakby od góry do środka lampy, wtedy widać odbicie górnej(trzeba się poprzyglądać) części odblasku, jeśli jest wypalona to lampa na śmietnik już się nadaje. Ja polerowałem szkła, czyściłem lampy w środku + nowe dobre żarówki o bielszej barwie a efekt mizerny, coś pomogło niemówię że nie ale to napewno nie to co nowa lampa :D Osobiście kombinuje żeby dopasować sam odbłyśnik na h4 z auta które ma czyste klosze i wtedy wyrzucić "to pożółkłe szkiełko co rozprasza światło" i zrobić takie cleary, niewiem czy ktoś takie coś kombinował a mogłoby dobrze świecić i ładnie wygląda:)
Tylko niewiem właśnie od czego dopasować :P

Thonr
09-01-14, 18:27
hmm rozjaśniło mi to spojrzenie na ten problem :) Kupię chyba nowa czysta lampę na allegro:) obym tylko nie trafił na wyczyszczony egzemplarz który na pierwszy rzut oka wygląda na nowy :P Może ma ktoś do sprzedania lewą przednią lampę? :)

MichałCK
09-01-14, 18:42
Szczerze mówiąc to polecam zakup nowych lamp Depo, komplet około 300zł może wydawać się dużym wydatkiem lecz tak jak pisali przedmówcy jeżeli nie pozbywasz się auta w najbliższym czasie warto zainwestować ;)
Plusem jest odmłodzona buzia Hondy oraz widoczność po zmroku bez porównania na plus.
Lampy regenerowane/polerowane nie polatają tak długo jak nowe zamienniki, polerowane lampy po jakimś czasie zżółkną dwukrotnie bardziej i szybciej.
Zastanawiam się czy na wiosnę nie psiknąć lamp jakimś lakierem bezbarwnym w celu ochrony szybki, co prawda kupiłem używane Carello w bdb stanie ale miejscami mają drobne ryski i leciutko zaczyna schodzić oryginalna powłoka uv.

kruczekvu
09-01-14, 18:50
Kupowałem do brata obie sztuki oryginałów w bardzo dobrym stanie i światło w porównaniu do starych to obłęd
Wcześniej żadne kombinacje na długo nie starczały i im dłużej to coraz gorzej było
Polerowanie jak to polerowanie co jakiś czas trzeba powtarzać a im więcej tym gorzej
Ale to tylko moje zdanie

Thonr
09-01-14, 22:10
Prawą lampę mam nową właśnie DEPO :) Poprzedni właściciel przyłożył w coś delikatnie prawą stroną bo tylko lampa i zderzak widać ze był malowany :) poszukam tych lamp w sklepach w mojej okolicy:) bo na allegro tylko jedną sztukę znalazłem i to prawą :)

Wlodek
09-01-14, 22:21
to źle szukasz:D http://allegro.pl/honda-civic-5d-eur-1-97-4-01-reflektor-lampa-depo-i3871096786.html

Gąsior
10-01-14, 10:10
ja polerowałem, a raczej próbowałem polerować reflektor u siebie, (był zielono żółty) i nie polecam, skończyło się na tym, że wsadziłem drugą używkę. w reflektorze w 5d odbarwia, a raczej przepala się ta ryflowana szybka która jest w reflektorze, polerka nic nie daję bo szybka przepala się na całym przekroju, a przepolerować można sobie tylko zewnątrz nawet pastą tempo i zawsze lepiej wyglądają wtedy.