Zobacz pełną wersję : potrzebuje POMOCY w EP2 Hatchback 3d SPORT rocznik 2003
Czesc :) kupilem honde ktora sprowadzilem ze szwajcarii. (przerysowana lewy bok) i mam pare pytan:
1) czy zderzak od type r (wersja z halogenami pasuje do mojego modelu)
2) jakie halogeny
3) czy xenon z type r bedzie pasowal do mojego modelu / czy lepiej kupic soczewke i zestaw
http://moto.allegro.pl/item329340165_najnowsze_xenony_h1_h3_h7_xenon_mont az_warszawa.html
4)co myslicie o felgach 17 i niski profil(na seryjnym zawieszeniu)
na lampach sie wogole nie znam i zy jest sens wstawiac xenon :bicie:
( do wymiany mam jeszcze lewe drzwi lewy błotnik przedni i tylni ( jak ktos ma jakies częsci to dajcie znac)
pozdro :)
lukas-comp
04-04-08, 04:52
Mozna wiedziec na ktore przejscie jechales ? ;P
1) Pasuje, bo jest taki sam.
2) Najlepiej seryjne, ale nie w ASO :aloha:
3) Taniej bedzie kupic lampe pojedyncza i zamontowac samemu xenony (koszt z montazem 500zl)
4) ja jezdze na 17" i zawias -40mm to dlaczego ty nie dalbys rady ? ;P
czesci ze swojej nie wytne i nie oddam :d
czyli lampe soczewkową i wtedy xenon :)?
niby tak ale jak będziesz miał do wychaczenia oryginalne xenony to bierz, jest tak ze na kloszu lampy jest opis do czego jest dedykowany i tylko jak masz działające spryskiwacze policja się nie czepia, a jak będziesz miał oryginały to na kloszach będzie opis do xenonów a to już wystarczy żeby podyskutować ;)
lepiej szukaj oryginalnych xenonow, bo bedzie tak jak u mnie.. xenon daje za duzo swiatla i sie rozprasza na soczece przeznaczonej na halogen :( Nie jest zle, ale gorzej niz na oryginalnej lampie, ktora mialem w poprzednim aucie. Co do spryskiwaczy, to nie ma co sie martwic, nie sa wymagane, wiec policja nie ma prawa sie przyczepic :)
lukas-comp
07-04-08, 15:59
lepiej szukaj oryginalnych xenonow, bo bedzie tak jak u mnie.. xenon daje za duzo swiatla i sie rozprasza na soczece przeznaczonej na halogen :( Nie jest zle, ale gorzej niz na oryginalnej lampie, ktora mialem w poprzednim aucie. Co do spryskiwaczy, to nie ma co sie martwic, nie sa wymagane, wiec policja nie ma prawa sie przyczepic :)
Rozpraszane jest swiatlo kiedy sa gorszej jakosci mocowania lamp, bo sie za chwile przetapiaja i dlatego rozprasza. Jesli kupi sie dobre, drozsze i markowe to bedzie ok! :)