Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nowy rozrząd-świst

jey
08-01-14, 13:23
Witam,
panocki ostatnio wymieniałem rozrząd kpl czyli pasek Mitsuboshi , rolka GMB i pompa AISIN. Po złożeniu(przez mechanika) z okolic rozrządu wydobywa się dziwny świst, nie piszczy pasek alternatora ani jego rolka.

Byłem u mechanika i stwierdził ze nowe elementy tj .pasek musi się rozchodzić. nie chce mi się w to wierzyć. Spotkaliście się z tym ?
Pozdro

Brylant1
08-01-14, 16:50
Za mocno napiety pasek lub zbyt mocno dokrecona sruba napinacza.

jey
09-01-14, 08:36
hm śruba napinacza to inna historia o której się wczoraj dowiedziałem mianowicie:
podobno " ktoś wcześniej '' uszkodził ową śrubę lub gwint wewnątrz bloku i teraz została " wklejona " przy montażu napinacza. myślisz ze to może mieć wpływ na pracę napinacza?

wrobel_junior
09-01-14, 09:10
czasem paski maja to do siebie ze chodza dosyc głosno z doswiadczenia wiem ze contitech są głosne ale zeby mitsubohi tak szumiał to pierwsze słysze
sprawdz napiecie paska na najdłuzszej odległosci pasek powinien skrecac sie o 90*

jey
09-01-14, 09:50
nie tak prosto żeby sprawdzić, bo trzeba pokrywę zaworów zdjąć i osłony. Pojeżdzę na tym troszkę i zobaczymy jak dalej będzie. kużwa a miałem jechać do Piotrka z Radzymina to mnie podkusiło żeby gdzie indziej:/ Czuje że to mechanior coś popierniczył.