Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z uruchamianiem i czasami ze wspomaganiem

PapaTango
08-01-14, 11:57
Witajcie,

może ktoś z Was będzie mógł mi coś podpowiedzieć na temat mojego problemu, a mianowicie chodzi o uruchomienia mojej Hondy. Czasem zdarza się tak, że chce uruchomić auto i muszę dość długo trzymać przycisk startu i piłować rozrusznik - odgłosy takie jak przy słabym akumulatorze. Gdyby tak działo się co uruchomienie to raczej jasna sprawa, ale dzieje się to różnie - samochód może stać 1 noc i jest problem, czasem stoi parę dni i problemu nie ma. Do tego miałem problem ze wspomaganiem - wyskoczył mi napis check system i nie było wspomagania dopiero po ponownym uruchomieniu wspomaganie wróciło. Spotkał się ktoś z takim tematem??

pozdrawiam
Tomek

civicstart
08-01-14, 12:08
Tak, sporo użytkowników spotkało się z zapaleniem kontrolki wspomagania. W instrukcji napisane jest nawet,
że w przypadku zapalenia się tej kontrolki należy wyłączyć zapłon i uruchomić auto ponownie. Możesz ew.
grzebnąć przy sterowniku wspomagania (pod obudową kierownicy, poruszać złącze), a jak to nic nie da
możesz kupić na alledrogo sterownik np. z polifta i powinno być o.k. U mnie, jak kupiłem auto, ta kontrolka
zapalała mi się praktycznie codziennie rano, po jakimś czasie problem znikł sam :confused:
Co do problemów z odpalaniem, stawiam na słabe aku.

pzdr

PapaTango
08-01-14, 12:16
dzięki za szybką odpowiedz;) no wlasnie ciekawe z tym aku bo niedawno był wymieniany musze sprawdzić ale chyba w ubiegłym roku takze powinnien byc na gwarancji jeszcze