Zobacz pełn± wersję : Grzeje sie po zmianie ssaka na d15b7, w silniku d14a3
Siema, dzisiaj zmienilem ssaka z seryjnego d14a3 na ten z d15b7. Wszystko ladnie pieknie niestety po krotkiej przejazdzce zagrzalo sie do 120* po czym od razu zgasilem. Probowalem odpowietrzyc uklad chlodzenia jednak dolny waz chlodnicy nadal nie chce byc cieply. Juz z nagrzewnicy idzie gorace powietrze na wnetrze, na zegarach niby temperatura okej, a mimo to plyn w chlodnicy gotuje sie...
kumpel dal wskazowke, ze moze termostat sie zjebal/zablokowal i jutro sprobuje odpalic bez termostatu.
Ktos ma jakis pomysl co moglo sie zjebac?
mam nadzieje, ze nie poszla uszczelka pod glowica ;/
Spokojnie - pewnie jest tak jak myslisz - termostat. One lubi± tak same z siebie w nieoczekiwanym momencie zwyczajnie sie spier...olić :)
Spokojnie - pewnie jest tak jak myslisz - termostat. One lubi± tak same z siebie w nieoczekiwanym momencie zwyczajnie sie spier...olić :)
Fajnie by bylo... mam nadzieje, ze nie padla uszczelka, bo troche kopci...
motomaniak1988
07-01-14, 22:14
jaki kolorek spalin ?? wczesniej tak nie kopcila przed ,,zagotowaniem,, ?? bo jesli nie to chyba nie jest za dobrze...
Miałem Ci Sssikor mowic ze moze termostat siadł choc byłem prawie pewny ze ostro sie zapowietrzyło.
Zaraz lece po termostat ;) a jak nie to obaj bedziemy robic d14 ; P
Zaraz lece po termostat a jak nie to obaj bedziemy robic d14 ; P
Nie ma opcji zeby to było cu¶ innego, spr jeszcze raz dobrze pozniej przwody.
Nie ma opcji zeby to było cu¶ innego, spr jeszcze raz dobrze pozniej przwody.
Przewody sprawdzone, jeden kruciec wolny zaslepiony nic sie nie leje tylko problemem jest grzanie sie ;) siedze u marcusa i czekam na termostat ; p zaraz do domu zakladac i w palnik ;)
Wszystko wiadomo, winny byl termostat:
http://imageshack.us/a/img197/6558/sksc.jpg
dzieki wielkie za pomoc! :)
temat do zamkniecia: