Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Grzeje sie po zmianie ssaka na d15b7, w silniku d14a3

sssikor
07-01-14, 20:56
Siema, dzisiaj zmienilem ssaka z seryjnego d14a3 na ten z d15b7. Wszystko ladnie pieknie niestety po krotkiej przejazdzce zagrzalo sie do 120* po czym od razu zgasilem. Probowalem odpowietrzyc uklad chlodzenia jednak dolny waz chlodnicy nadal nie chce byc cieply. Juz z nagrzewnicy idzie gorace powietrze na wnetrze, na zegarach niby temperatura okej, a mimo to plyn w chlodnicy gotuje sie...
kumpel dal wskazowke, ze moze termostat sie zjebal/zablokowal i jutro sprobuje odpalic bez termostatu.

Ktos ma jakis pomysl co moglo sie zjebac?
mam nadzieje, ze nie poszla uszczelka pod glowica ;/

lozek
07-01-14, 20:57
Spokojnie - pewnie jest tak jak myslisz - termostat. One lubi± tak same z siebie w nieoczekiwanym momencie zwyczajnie sie spier...olić :)

sssikor
07-01-14, 21:00
Spokojnie - pewnie jest tak jak myslisz - termostat. One lubi± tak same z siebie w nieoczekiwanym momencie zwyczajnie sie spier...olić :)

Fajnie by bylo... mam nadzieje, ze nie padla uszczelka, bo troche kopci...

motomaniak1988
07-01-14, 22:14
jaki kolorek spalin ?? wczesniej tak nie kopcila przed ,,zagotowaniem,, ?? bo jesli nie to chyba nie jest za dobrze...

Guma12
08-01-14, 09:27
Miałem Ci Sssikor mowic ze moze termostat siadł choc byłem prawie pewny ze ostro sie zapowietrzyło.

sssikor
08-01-14, 10:01
Zaraz lece po termostat ;) a jak nie to obaj bedziemy robic d14 ; P

Guma12
08-01-14, 10:02
Zaraz lece po termostat a jak nie to obaj bedziemy robic d14 ; P
Nie ma opcji zeby to było cu¶ innego, spr jeszcze raz dobrze pozniej przwody.

sssikor
08-01-14, 10:37
Nie ma opcji zeby to było cu¶ innego, spr jeszcze raz dobrze pozniej przwody.

Przewody sprawdzone, jeden kruciec wolny zaslepiony nic sie nie leje tylko problemem jest grzanie sie ;) siedze u marcusa i czekam na termostat ; p zaraz do domu zakladac i w palnik ;)

sssikor
08-01-14, 13:34
Wszystko wiadomo, winny byl termostat:

http://imageshack.us/a/img197/6558/sksc.jpg

dzieki wielkie za pomoc! :)

temat do zamkniecia: