Zobacz pełną wersję : zestaw xenon , jaki polecicie ??
witam...pytanie dotyczy jaki zestaw ( zarniki+przetwornice itp) byscie polecili np z dostepnych na allegro...czy tansze czy drozsze...na niektorych aukcjach sa takie same zestawy, rozniace sie tylko pudelkiem i cena np o 50zl :)
no i jaka barwe.....zastanawiam sie nad 6000 i 8000 kelwow
pozdrawiam
ja mam zestaw HID zarniki 8000 K i jestem bardzo zadowolony ale ja bym proponowal 6000 K siwieca najjasniej i teraz bym wlasnie zalozyl 6000 K
a co do cen to chyba trzeba wybrac takiego sprzedawce ktory ma najtaniej i duzo pozytywow
zglos sie do setha i wez bi 6000
bierz najtanszy zestaw który jest na allegro, oby tylko miał metalową/alu przetwornice i będzie git to i tak to samo :) Ceny od ok 235zl
Ja tez polecam 6000k od Seth-a. Mam i jestem zadowolony. Prosta instalacja i dluga gwarancja.
burza_rulez
03-04-08, 23:00
ktos z was jezdzi na seryjnych lampach?? z xenonami?
ja znam pare osob co jezdza ja uwazam ze do xenonu powinna byc soczewka bo jak nie ma to strasznie oslepia osoby jadace z naprzeciwka
Witam podłącze sie do tematu i zapytam czy jeżeli ja mam civa VII po lifcie to znaczy na soczewce to moge taki zestaw bezproblemy wsadzić, czy niebędzie sie działo takie coś jak było w jednym z tematów ze tworzyły sie smugi światła i droga niebyła równo oświetlona.
kocelcivic
04-04-08, 17:20
Ja mam zalozony xenon 8000k przy orginalnej lampie,nie bralem bi xenony z powodu braku kasy,myslalem ze bede zalowal ze niemam dlugich swiatel ale sie mylilem,swiatla swieca tak ********ie ze przy normalnych halogenowych zarowkach na dlugich to bylo nic w porownaniu z widocznoscia na ktorkich xenonach, takze wez co bedziesz uwazal za sluszne,najwazniejsze to metalowa przetwornica i metalowa podstawa żarnika(wiele z allegro wciaz maja plastikowa)
Masz zalożone przy orginalnej lampie soczewkowej czy zwykłej.
Masz zalożone przy orginalnej lampie soczewkowej czy zwykłej.
Auto: Civic 5g. D15b2
No raczej w 5g nigdy nie bylo soczewek.
To że niebylo to wiem ale to nieznaczy ze niemożna sobie wstawić. Co do tematu to własnie zwykłe lampy niesą tak czułe na wsadzedzie zestawu a soczewka podobno tak, i własnie chcialem sie dowiedzieć czy ktoś do Civa VII po lifcie wstawił zestawik i jak to świeci czy niema smug czy czegoś podobnego z nierównym oświetleniem drogi.
kocelcivic
07-04-08, 00:53
orginalne bez soczewki mam...swiatlo rowne idealne,punkt odciecia dopiero teraz jest taki jak powninien byc...smuga swiatla idealna a widoczność...mmmmMMmmm miodzio!!!!
jak nie ma to strasznie oslepia osoby jadace z naprzeciwka
Nieprawda :]
Jezeli lampy sa dobrze wyregulowane, nie maja prawa oslepiac, przynajmniej w hondach..
Zdarza sie np w golfie mk3 lub clio mk2 na seryjnych lampach, ze xenony oslepiaja, ale to glownie ze wzgledu na budowe klosza. W hondach na szczescie - tak jak pisalem wczesniej- nie ma :]
to moge taki zestaw bezproblemy wsadzić
oczywiscie, ze mozesz i bedzie to bardzo ladnie swiecilo :]
orginalne bez soczewki mam...swiatlo rowne idealne,punkt odciecia dopiero teraz jest taki jak powninien byc...smuga swiatla idealna a widoczność...mmmmMMmmm miodzio!!!!
ale nie masz dlugich i to jest jak najwiekszy problem ;/
Pozdrawiam Serdecznie
Ja mam założony xenon 8000k przy oryginalnej lampie,nie brałem bi xenony z powodu braku kasy, myślałem że będę żałował że nie mam długich świateł ale sie myliłem, światła świecą tak ********ie ze przy normalnych halogenowych żarówkach na długich to było nic w porównaniu z widocznością na krótkich xenonach, także weź co będziesz uważał za słuszne, najważniejsze to metalowa przetwornica i metalowa podstawa żarnika(wiele z allegro wciąz maja plastikowa)
po pierwsze to 8000k już z założenia nie będą tak dobrze świecić jak np 6000k, dwa jeżeli piszesz że widzisz dużo lepiej na krótkich ksenonach niż na halogenowych drogowych, albo to jest Twoje subiektywne odczucie, albo musisz oślepiać wszystkich jak leci.
Nie ma możliwości, by przy prawidłowym ustawieniu lamp, krótki ksenon świecił lepiej niż długie halogeny. Patrz oryginalne instalacje ksenonowe (nie bi ksenonowe), tam po włączeniu długich świateł widać jednak dużo dalej niż przy włączonych samych ksenonach.
Seth pisze, że lampy w hondach nie oślepiają po założeniu ksenonu, zapewne kluczowe znaczenie ma tu odpowiednie ustawienie lamp, tylko czy obniżenie ich tak nisko by nie oślepiać, nie powoduje skrócenia strumienia światła przed samochodem?
Poza tym bi ksenony od setha mają wyraźnie odcięcie światło cienia, w standardowych zestawach do montażu zwykłych ksenonów nie bi w miejsce żarówki h4 występuje efekt takiego obłoku który sieje gdzie się tylko da strasznie oślepiając
kocelcivic zwróć większą uwagę przy pisaniu postów, bo gdy włączyłem cytowanie praktycznie cały Twój post podkreślił mi się na czerwono
Ja mam BiXenon i jestem zadowolony... posiadam żarówki 6000K i polecam... jeśli chodzi o oślepianie innych to mam dobrze ustawione bo często jeżdżę dalej z kolegami i nie narzekają że ich oślepiam :)
Witam
Jak się sprawa ma na przeglądzie, kiedy kapną się że są założone nie spełniające homologacji oświetlenie? Tzn lampy mają homologacje żarówki może też ale razem do kupy to już nie bo lampy są na żarówki typu h4. Sam się zastanawiam nad ksenonami ale jak widzę jak jeżdżą auta na samoróbce to mi się nóż w kieszeni otwiera jak to ślepi np przy zabrudzonych reflektorach.
Przegladu nie przejdziesz bedziesz musial wymącić na czas przegladu :bicie:
RobertSz1981
04-06-08, 02:35
U mnie na przegladzie diagnosta powiedzial tylko, ze wymogiem sa spryskiwacze reflektorow, nie dadal czy cisnieniowe czy zwykle wiec bede montowal zwykle i mazne je w kolor zderzakow.
Jak sie ktos przyczepi to zawsze cos znajdzie ale lepiej dmuchac na zimne.
pozdrawiam
Generalnie wszytko pieknie ladnie."dmuchac na zimne" a co bedzie podczas,stluczki albo wypadku.(roznie to bywa)Trafi sie bystry sprawca(ktory wymysli sobie ze zostal oslepiony) wezwie policje ktora sprawdzi czy jest homologacja z normami europejskimi xenonow albo zleci sprawdzenie bieglemu.Potem sprawa do sadu trafi i trzeba bedzie wydac troche wiecej niz za zestaw xenonow. :speszony:
Ale to już będziesz musiał mieć wypadek czołowy i pytanie czy ktoś jeszcze przeżyje... i nie wiem czy dużo ludzi będzie ryzykować :)
Ale to już będziesz musiał mieć wypadek czołowy i pytanie czy ktoś jeszcze przeżyje... i nie wiem czy dużo ludzi będzie ryzykować :)
widze ze nie czytales uwaznie tego co napisalem :aloha:
jacekm8423
23-06-08, 16:38
witam ostatnio znalazłem na allegro taki zestawik xenonów http://moto.allegro.pl/item381677601_xenony_xenon_ksenony_ksenon_h1_h3_h4 _oryginal_pl_.html
co o tym sądzicie :)