Zobacz pełną wersję : Wentylator nawiewu - jak się dostać?
Witam, ostatnio brzęczał mi wentylator więc zabrałem się żeby się do niego dostać bo pewno pełno w nim liści, niestety nie wiedziałem jak się do tego dobrać. Pokręciłem trochę nawiewem przy wyciągniętym filtrze trochę go przeczyściłem i brzęczenie ustało, ale na pewno tam jest dalej pełno śmieci. Jak wyciągnąć ten wentylator, czy muszę rozbierać więcej kokpitu czy wystarczy schowek jak przy wymianie filtru?
Tak to wygląda http://i.imgur.com/vCU1pIW.jpg
Trzy śrubki od spodu i kostka z przewodami. Powinno obejść się bez wyciągania schowka z tego co pamiętam
wystarczy wiciagnac schowek i obok filtra kabinowego blizej drzwi masz wentylator bodajze na 3 srubach. Odkrecasz je srubokretem krzyzakowym( chyba), do tej styłu jest troche gorszy dostep ale jak masz taki mały gruszkowy srubokret to pójdzie bez problemu
To byłem blisko, tylko tej ostatniej nie miałem jak odkręcić a reszta jakoś nie przyniosła skutków więc odpuściłem. Po tych 3 śrubkach wychodzi łatwo czy trzeba coś poszarpać?
o kostce z kablami nie zapomnij
której kostce? taki kawałek plastiku zaraz pod wentylatorem?
Po tych 3 śrubkach wychodzi łatwo czy trzeba coś poszarpać?
Nic szarpać nie trzeba
bartek_levis
09-01-14, 08:41
łatwiej wykręcić nasadką 8 na małej grzechotce odpinasz wtyczkę z zasilaniem lekko szrpiesz w dół do siebie i wychodzi
za nic nie mogę tej kostki wyciągnąć a nie chce wyrwać kabli, pomysły? jestem przy aucie
edit: dobra, poszło
Kostka ma zabezpieczenie przed wypadnięciem, przypatrz się, trzeba nacisnąć ją w odpowiednim miejscu i wyjdzie.