PDA

Zobacz pełną wersję : kulawa praca na zimnym silnku D14A8

siwy91
07-01-14, 11:51
Witam
mam problem od jakiegos czasu zaczol mi kulec silnik jak odpale i jest zimny a jak mi niechcacy zgasnie to jest ciezko odpalic a jak sie juz uda to chodzi jeszcze gorzej niz po pierwszym odpaleniu, ale jak sie nagrzeje to jest wszystko ok, ma moc i nie kuleje

probestic
07-01-14, 12:38
Kable, świece, wilgoć/olej w apracie ? palec rozdzielacza / kopułka?

Ja zauważyłem, że te całe elementy zamienne firmy EPS raczej słabe są ...
Nie wiem jakie masz/zmieniałeś ?

kruczekvu
07-01-14, 12:38
Zobacz kopułkę,palec i kable jako pierwsze
Możliwe że któreś tych rzeczy daje znać o sobie
Pewnie masz tak że jak odpalisz to obroty spadają mocno i ledwo chodzi ?

siwy91
07-01-14, 13:06
Wyminialem tylko swiece taize bede musial sprawdzic reszte, no i jest tak jak mowisz kruczekvu ze spqdaja obroty i ledwo chodzi ale tak jest przez 20 sekund a potem wskoczy na sanie i jest juz normalnie

kruczekvu
07-01-14, 14:49
No to zajmij się aparatem zapłonowym
Kopułka i palec najprędzej
W sobotę miałem ten sam przypadek i po zmianie palca i kopułki na inną jak ręką odjął

dudi189
07-01-14, 15:13
Kable, świece, wilgoć/olej w apracie ? palec rozdzielacza / kopułka?

Ja zauważyłem, że te całe elementy zamienne firmy EPS raczej słabe są ...
Nie wiem jakie masz/zmieniałeś ?

Ja kupowałem ori kopułkę i w pudełku była prawdopodobnie kopułka EPS zafoliowana itd. w pudełku OEM i na kopułce było napisane ,,made in Italy,, Z tego co się dowiedziałem to kopułki OEM dla hondy robi właśnie we Włoszech prawdopodobnie EPS-jest identyczna, więc jak ktoś ma wydać X razy więcej to lepiej niech kupi bez Hondowego pudełka... pisałem maile, dowiadywałem się i tak właśnie musi być :(
Palec można kupić Japoński.
Podobno do Japońców mają Japońskie kopułki a już do Angielek pakują włoskie

probestic
07-01-14, 15:45
Niby miałem w ręce aparat z niskiego przebiegu (kopułka oem, wątpie żeby palec ktoś zmieniał) i palec w nim wyglądał dużo lepiej jeśli chodzi o tworzywa niż ten, który teraz sprzedaje EPS.

Być może produkują jedne jako Oem, a drugie idą w pudełka EPS i w świat.
Kopułka zaiste też dość szybko się "wypala" jak na moje oko i porównanie do Oem.

kruczekvu
07-01-14, 17:15
Kopułka zaiste też dość szybko się "wypala" jak na moje oko i porównanie do Oem.
Jakby człowiek nie patrzył to wszystko co jest zamiennikiem już nie będzie tak dobre jak oryginał dlatego jak najdłużej trzeba dbać ale jeśli już padnie to zmienić i tyle
Nic innego się nie zrobi
EPS-a wiele razy stosowałem do różnych aut i w jednych dłużej wytrzymywało a w innych krócej