Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D16W7 , sedan , 2003 rok - dystanse MDF

kurus.mk
07-01-14, 00:14
Witam.
Jestem w trakcie kompletowania materiałów do wygłuszenia drzwi, zamontowania dystansów i jakiegoś sprzetu grającego.
Nie rozkręcałem jeszcze tapicerki drzwi - pogoda nie sprzyja i zastanawiam sie jakie dystanse są w tym modelu.
przeszukałem "internet" i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
czy ktoś z was robił już taki zabieg i może podzielić sie wiedza jaki dystans bedzie odpowiedni ??
dzieki za pomoc

Bliźniak
07-01-14, 17:16
Coś kolega słabo szukał: http://www.caraudiosklepy.pl/honda-civic-01-05-165mmp-p779.html . A wracając do posta to chyba silnik D16V1. Zakładałem u mnie , żadna filozofia, ale podobno najlepsze są taki które były impregnowane, żeby nie zamokły. Pozdrawiam

kurus.mk
07-01-14, 23:56
dzieki za odpowiedz.

kolego a mam jeszcze pytanie.
jak zamontowales te dystanse to jaka byla głębokośc zabudowy - tzn jak głęboki głośnik moge tam zamontować?

A wracając do posta to chyba silnik D16V1
w książce serwisowej jest napisane D16W7, wiec chyba sie nie mylili :)

dodam ze moja honda to sedan, 2003 r, 1,6 VTEC 110 km.

Bliźniak
08-01-14, 08:46
Z miarką nie śledziłem głębokości , ale założyłem takie głośniki np. U-Dimension El Comp 6 i nie było problemu. Jakbyś zakładał proponowałbym dać kawałek np. pianki pod panele i zrobić z tego daszek , żeby nie zalewała głośnika woda z okien i oczywiście dobrze zabezpieczeć połączenia , bo ja już 2 razy drzwi rozbierałem, ale teraz gra jak powinien.

kurus.mk
08-01-14, 21:38
dzieki za rade.
jak kupowałem maty wygłuszające to gość z allegro od którego to brałem wysłał mi "mini" poradnik jak naklejać maty i wygłuszać.