Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : centralny nie zamyka od środka

cPawel
06-01-14, 21:20
Witam,
mam problem w Civicu 2006 sedan. blokada centralnego zamka po zaryglowaniu drzwi od środka nie działa, 2 tygodni. z pilota zamykam normalnie i po przekreceniu kluczykiem tak samo.
W momencie jak wchodzę do samochodu zamykam drzwi to następuje mignięcie awaryjnych świateł.
Jeżeli wychodzę z samochodu przy zapalonym silniku to słychać jak centralny zamek chce się zamknąć (zamknięcie / otwarcie zamka, tylko przy otwieraniu drzwi kierowcy).
Ostatnio miałem natomiast przypadek: zgasiłem silnik, wysiadam z auta, a tu włącza się alarm - światła awaryjne migają i samochód trąbi na całego.. próbowałem wyłączyć pilotem ale kompletnie nie reagował nie chciał zamknąć drzwi ani z klucza ani z pilota - samochód mogłem odpalić wtedy przestawał, aż do czasu jak znowu chciałem zamknąć drzwi - pomogła rozpięcie na parę sekund akumulatora. - to był pojedynczy przypadek (używałem tego dnia drugiego pilota może tutaj była przyczyna - chociaż używałem go już wcześniej bez takich akcji )ale problem z ryglowaniem drzwi od środka pozostał - ktoś miał podobny problem? , co warto sprawdzić?