PDA

Zobacz pełną wersję : Suwak Temperatury

Warson
03-04-08, 09:54
Witam, nie wiem czemu ale wsiadlem dzis do auta i niemoge przesunac suwaka temperatury, przesuwam w prawo i w polowie stoi i ani rusz :(

Dlaczego?

Jak to Naprawic??

troopp
03-04-08, 10:43
Zobacz pod schowkiem z lewej strony, tam jest cięgło o które zaczepiona jest linka.
Zsuwa się ją w dół, i dodatkowo wypina z zaczepu. Może coś przyblokowało.

pozdr

squad05
03-04-08, 11:04
spsikaj wd40 i rozruszaj linke
a i nie próbuj suwaka na siłe przesuwać bo złamiesz

Warson
03-04-08, 11:51
jak do tego dojsc? jest jakis tutorial

symbolic
03-04-08, 13:00
jak do tego dojsc? jest jakis tutorial

schowek wyciąga sie bardzi prosto, otwórz go do około połowy i ruszając lekko góra/dół ciąg do siebie:)

piotrek-mi
03-04-08, 13:03
Podejrzewam, że masz to samo co ja. U mnie na początku też suwak chodził mniej więcej do połowy a później robił się jakby taki "gumowy" a przy końcówce regulacji nie szedł już wcale.

Rozebrałem u siebie prawie cały kokpit. Okazało się, że plastik, który trzyma pancerz linki (nad radiem) jest pęknięty (podejrzewam, że ktoś na siłę przesuwał suwak). Użyłem opaski elektrycznej, żeby jakoś się trzymał. Skończyło się tak, że jeśli chcę zwiększyć temperaturę to muszę przesuwać ten metalowy bolec pod schowkiem a suwakiem mogę jedynie zmniejszać.

Żeby się do tego ustrojstwa dostać musisz w pierwszej kolejności wyjąć radio, schowka nie musisz demontować, ja rozmontowałem jeszcze dolną konsolę (tam gdzie jest spiołka i schowek). Musisz wykazać się dużą cierpliwością bo dojście jest tam masakryczne :/.

Zapytam odrazu czy można w jakiś sposób wymienić ten plastikowy element, który trzyma pancerz linki nad radiem, zauważyłem, że jest to dość duży element i odpuściłem sobie jego poszukiwania, gdyby ktoś z forumowiczów jednak przerabiał ten temat to będę bardzo wdzięczny za jakieś info.

squad05
03-04-08, 14:44
Połóż się głową w dół pod schowkiem :), zobaczysz linke zaczepiona na cięgnie. Zdejmij ją z niego, ustaw ten plastikowy dzyndzel do zmieniania temperatury nawiewu na maxa, nasmaruj linke i załóż na swoje miejsce.
Spróbuj zrobic tak jak opisałem a nie będziesz wtedy musiał wyjmować całego mechanizmu. Jeżeli to nie pomoże to rozmontuj wszystko tak jak do wymiany oświetlenia w nawiewu od pkt 5.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=22303
i sprawdź jak sprawa wygląda w środku nawiewu

a przy okazji możesz sobie oświetlenie nawiewu zrobić jeżeli oczywiście jest niesprawne :)

Warson
03-04-08, 15:02
Juz wiem gdzie t jest i wiem dlaczego mi neidziala przeciez tam niedaleko zaczepiłem Moje neonki i pewnie chacza ide na dol zobaczyc co jest grane :bicie: