Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przeciek wody pod nogi kierowcy

Lopez
06-01-14, 15:21
Koledzy mam problem, na jesień wyszło mi kilka przecieków w hondzie, tył uszczelniony, niestety jeszcze mam przeciek pod nogi kierowcy. Przeciekalo z dwóch miejsc, wezyk odprowadzenia z szyberdachu spadł ale to już załatwione, jeszcze pozostał przeciek gdzieś przy przedniej szybie bądź antenie(w co watpie). Zdjalem plastik słupka i widać jak woda wypływa z góry po laczeniach blach i szczelinach między nimi. Potem sobie ładnie spływała pod dywanik, teraz mi kapie na nogę.. :D Zamierzam odkręcić podsufitke z przodu i ja odgiac może coś będzie więcej widać ale mam wrażenie ze gdzieś klej puścił przy szybie w rogu gdzie styka sie z ta listwa dachową bo bardziej leci stamtąd niż od anteny, tym bardziej ze przy antenie wszystko wygląda na szczelne. Teraz pytanie, da sie jakoś zdjąć ta listwa wokół przedniej szyby? Ona jest jakoś przyklejana? Jakbym ja zdjął to klej do szyb i wszystko by sie uszczelnilo a tak to tylko wrozenie z fusow.. znowu nie chce wklejac szyby na nowo bądź zmieniac bo i tak zmieniam samochód..
Z góry dzięki za pomoc, pozdro:)

frm
06-01-14, 19:59
może też puściło łączenie blach pod tą listwą dachową , mój kolega tak miał!!!

Lopez
07-01-14, 00:06
Patrzyłem tam i jest spoko po obu stronach, jedynie tam w rogu jest takie dziwne mikro pekniecie ale tyle wody by tam nie leciało przez to bo jest to naprawdę małe. Więc podejrzewam, że przy szybie jest coś nie tak. Nie wie ktoś jak zdjąc tą listwe wokół szyby? Bo tam od kanaliku dachowego widac jedynie tyle, że jest dziurka w tej listwie okiennej, chyba po to żeby woda spływała (?) no i dalej to nic już nie widac... Ciężko cokolwiek stwierdzic. Przy okazji zauważyłem, że listwa dachowa była do tej okiennej jakims klejem elastycznym przyklejona

RPK
07-01-14, 10:33
Wlasnie przez takie male tez potrafi naleciec a sam sie o tym przekonałem.. a co do listw przy szybie sa na takie zatrzaski plastikowe

Lopez
08-01-14, 02:08
No ok więc uszczelnie to ale watpie ze to jest tego wina, za dużo tego leci.... Tylko tyle ze kiedyś sciekalo na dół pod wykladzine a teraz kapie na gumowy dywanik hehe ale na dłuższą metę to nie jazda. Zrobiłem zdjęcie jak wygląda ten kanalik w rogu. Widać wyraźną dziurkę w tej listwie (ale to zakładam ze celowo-odpływ) oraz dość nie wyraźne ale jest-pęknięcie.
http://img826.imageshack.us/img826/8800/9eq2.jpg

a co do listw przy szybie sa na takie zatrzaski plastikowe

Napewno? Mam VI gen, EJ9, wydawało mi sie ze one są przyklejone, 5gen mają inne z tego co wiem..

Lopez
13-01-14, 18:02
Dobra już wiem - do zdjęcia tej listwy/uszczelki trzeba wyciągać szybę.
Temat do zamknięcia