Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wiazka silnikowa, przewody czujnikow

kosnita
06-01-14, 14:31
Witam mam civica eg4 przerobionego na MPFI z z2, mam taki problem przewod zielono/bialy wychodzi z 3 wtyczek z czujnika polozenia przepustnicy, czujnika temp. powietrza na kolektorze(takie biale cos) i z czujnika temp. silnika (ten dwupinowy) i teraz jest pytanie one wszystkie razem sie lacza a gdzie dalej one ida?, bo u mnie byly wpiete w kostke ta duzo ale dalej nigdzie kabel nie przechodzi od nich (wtyczka laczaca wiazke kabinowa z silnikowa). Jezeli ktos wie gdzie one ida prosze o info, chyba ze mam je zle spiete to prosze o poprawne polaczenie ich :). Dzieki

xman
06-01-14, 16:20
A może ktoś zmienił kolor kabla? Wszystko jest możliwe.

kosnita
06-01-14, 16:47
Jezeli w duzej wtyczce od strony silnika jest zielono bialy kabel, a od strony kabinowej nie ma wogole to ktory kabel mogl ktos zmienic? -.-... Chodzi mi o to gdzie dalej te kable ida to sobie podciagne kabel dalej

xman
06-01-14, 18:49
Wystarczy trochę poszukać. Wtyczka C, piny 12 i 14.

http://imageshack.us/f/55/sweetkw9.png/

Sprawdź sobie miernikiem czy się zgadza na kielichu kabel i sprawdź jaki kolor wchodzi do kompa. I masz problem rozwiązany.

kosnita
06-01-14, 19:33
Dzieki wielkie, bardzo sie przyda u mnie te kolory sa inne :/ Map sensor jest podpiety pod C12/C14/C16 :/

xman
06-01-14, 21:22
Sprawdzałeś miernikiem?

kosnita
06-01-14, 21:37
co sprawdzic i jak sprawdzic? To sprawdze ;)

xman
06-01-14, 22:29
no na sygnał. Czy od czujnika do kostki łączącej te trzy kable się łączą ze sobą i później od jednego się na trzy rozchodzą?

kosnita
07-01-14, 09:27
od czujnikow mam 3 kable ta sensor tps i czujnik temp, wszystkie maja kabel bialo zielony te 3 kable zielono biale lacza sie razem w wiazce silnikowej i kabel wchodzi w kostke laczaca wiazke kabinowa i silnikowa, tyle ze u mnoe w wtyczce w wiazce kabinowej(tej laczacej) nie ma pinu wogole i dalej poprostu nie przechodzi kabel jakby do kabiny. ja mam wszystko rozebrane wiazka kabinowa i silnikowa moge porobic foty i ocenisz czy to podpiete wszystko dobrze jest ?

kiedys bylo to zwykle d15b2 ale przerobilem na mpfi z2. Map sensor jest podpiety pod piny C12/C13/C16. Ja nie zmienialem nigdy tych pinow jak bylo w b2 tak map sensor zostal nic nie przepinalem.