PDA

Zobacz pełną wersję : Blaupunkt GT Series i wzmacniacz-pomocy

sawis
06-01-14, 03:10
Witam

posiadam w swojej Hani subwoofer Blaupunkt GT Series który jest wprost podpięty do radia 4x55W, dziś dostałem w spadku od kolegi wzmacniacz Blaupunkt BSA 80 2x40W. Moje pytanie brzmi czy opłaca się go podłączać pod ten subwoofer, a jeśli tak to jak to zrobić?:cool:w temacie elektroniki jestem zielony a nie chce spalić glośnika:) mam po samochodzie poprowadzone kable, z tego co udało mi się rozszyfrować to jeden to jest taki niebieski kabel na obu końcach posiadający czincze nie podłączony do radia, drugi kabel głośnikowy podłączony do radia i do subwoofera, trzeci czerwony kabel podłączony do akumulatora, i czwarty niebieski(chyba masa), w schowku mam jeszcze jakis transformator który pewwnie też trzeba podłączyć:p

Jak by ktoś mógł mi w jasny sposób i krok po kroku wytłumaczyć jak to podłączyć był bym wdzięczny:D

Pozdrowionka

dodam jeszcze że subwoofer to taki http://forum.donanimhaber.com/m_49152598/tm.htm

Młody ŁDZ
06-01-14, 03:36
Jest sens, na pewno lepiej zagra niz spod radia.

Instalacja jest banalna

Od radia do wzmacniacza potrzebne sa dwa chinche i dodatkowy kabel nazywany remote - wychodzi on z kostki radia
Do wzmacniacza musisz podlaczyc te kable co podane wyzej oraz dodatkowo + i - z akumulatora, po bezpieczniku.

Dokladne informacje znajdziesz na google, jak nie potrafisz to zlec to komus innemu bo bez zadnych podstaw to zadnej poprawnej instalacji raczej nie zrobisz, nie ukrywajmy.

sawis
06-01-14, 03:54
no dobra ale te dwa chincze leżą sobie za radiem i nie widzę miejsca gdzie mogę je wpiąć:)a co z tym transformatorkiem?

Młody ŁDZ
06-01-14, 06:55
Nic, a co ma byc ? Jak pisalem, oddaj to komus kto ma jakiekolwiek podstawy bo Ty nawet nie umiesz podstawowych elementow nazwac :)

Seba27
06-01-14, 07:28
napisz na elektroda.pl - kazdy kto mial stycznosc z ta strona wie jak pomocni sa tam ludzie w takich tematach ;)
Najlepiej jakbys zalozyl tam watek i dodal zdjecia przy okazji :rolleyes:

zakit
07-01-14, 14:33
napisz na elektroda.pl - kazdy kto mial stycznosc z ta strona wie jak pomocni sa tam ludzie w takich tematach ;)
Najlepiej jakbys zalozyl tam watek i dodal zdjecia przy okazji :rolleyes:

Uuuuaaa, juz widze pojazd od gory do dołu... :D

kolego, lepiej do oddaj komus kto się chociaz minimalnie zna. bo sie to moze zle skonczyć.

gruszkin
07-01-14, 14:55
kurcze, powiem szczerze że ja na car audio się nie znam w ogóle ale to najprostsza instalacja z możliwych- +12 na grubym kablu wprost z (na nim bezpiecznik) akumulatora, drugi kabel, może być tej samej grubości najlepiej zakończony oczkiem i do masy (ja podpiąłem do śruby od koła zapasowego), chinche wiadomo , w radiu są wyjścia, we wzmacniaczu są wejścia i remonte też jest w radiu opisany i we zmacniaczu również... Najlepiej kup sobie zestaw kabli za 100PLN, nie bedzie tam szału ze średnicą przewodów ale starczy do sprawnego pukania. Mając zestaw kabli będziesz wiedział jak to zrobić. A jak nie, znajdź kolege który za 4pak Ci złoży, Legionowo to nie wieś, na pewno masz kolegów którzy też bawią się w tjuny...na elektrodzie będzie pociśnięte że nie użyłes opcji "szukaj" ;)

sawis
07-01-14, 17:26
Dobra dzięki wszystkim za podpowiedzi ale sprawę garnąłem sam:)po prostu zastanawiało mnie gdzie w radiu podłączyć dwa chincze bo nie widziałem na nie miejsca;D radio które posiadam nie posiadało wyjścia na chincze i potrzebny mi był adapter i wszystko gra i trąbi;p

dzięki

Seba27
08-01-14, 14:57
Uuuuaaa, juz widze pojazd od gory do dołu... :D

:D