Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic - pytania

dziqs
05-01-14, 23:07
Witam mam kilka pytań :)

1. Jak się ustawia godzinę w fabrycznym radio.
2. Jak wygląda i co ile wymienia się filtr paliwa.
3. Jakie powinno być spalanie w cyklu mieszanym silnik 1.4 90KM
4. Wymiana łożysk w skrzyni biegów - jaki mniej więcej koszt :) (COŚ RZĘŹI)

marekcrx
05-01-14, 23:15
2. filtr jest w baku nie wymienia sie go
3. ok 8 litrow

iljash
05-01-14, 23:53
Witam mam kilka pytań :)

1. Jak się ustawia godzinę w fabrycznym radio.
2. Jak wygląda i co ile wymienia się filtr paliwa.
3. Jakie powinno być spalanie w cyklu mieszanym silnik 1.4 90KM
4. Wymiana łożysk w skrzyni biegów - jaki mniej więcej koszt :) (COŚ RZĘŹI)

1. Kombinuj nie jest to trudne, pewno cos dluzej wcisnac i dalej jak zaskoczy to pokretlami.
2. Wymienia sie co 120 tys jak mnie pamiec nie myli, i tak jest on w baku, takie specyficzne ustrojstwo
3. mieszany okolo 7, zalezy od miasta, kierownika, szerokosci opon i 10 innych mniej lub waznych pi e rdolek
4. Zalezy ile lozysk, czy standardowo te 2-3 co sie wymienia czy cos wiecej, bo jak mowisz ze juz"rzezi" a nie "szumi" to moglo sie cos bardziej rozleciec. Ogolnie musisz liczyc z 300 zl na lozyska i robocizna roznie, ale od 300 zl w gore w zaleznosci od miejsca zamieszkania , warsztatu itd. Warto zrobic od razu sprzeglo jak skrzynia jest zdjeta i nie placic 2 x za robocizne. No i musisz doliczyc okolo 110 zl na nowy MTF do skrzyni ( 2 litry )

tak wyglada filtr, z tego co wiem wszystkie epki maja taki sam, ale w katalogach sa rozne glupoty wiec zebys wiedzial
http://imageshack.us/a/img109/1219/kgrhqni8e7dbhf4hgbpecmq.jpg

dziqs
06-01-14, 20:09
Może że rzezi to przesadzilem ale gdy jadę na 1 to takie telikatne szumy słychać. Podejrzewam że jest to łożysko sprzęgła. Godzine już ustawilem szkoda że nie można ustawić czasu po europejsku czyli mamy godzinę 18 a nie 6 heh. Dzięki za fotke ten filtr bardziej jak pompka wygląda heh.

Wysłane z mojego HTC One V przy użyciu Tapatalka

genior
06-01-14, 20:44
można wszystko ustawić wystarczy poczytać instrukcje

dziqs
06-01-14, 22:23
Nie mam instrukcji

bombel
06-01-14, 22:55
Przytrzymaj przycisk włączenia radia aż przejdzie do menu ustawień. Przycisk 5 służy do przestawiania godzin z 12H/24H.

genior
07-01-14, 18:21
to sobie załatw/ściągnij/pożycz, jest ogólnodostępna, tylko chcieć

dziqs
07-01-14, 18:40
Bombel pomógł już jest ok. Radio ustawione.

bunkerites
07-01-14, 19:55
ten filtr jest czescia pompy paliwa...

iljash
08-01-14, 01:55
No tak , defakto sa polaczone. Calosc znajduje sie w baku i dostep uzyskuje sie poprzed demontaz kanapy ( siedziska dokladnie ) co nie zmienia faktu ze jest to czesc eksploatacyjna , ktora normalnie podlega wymienie jak kazdy inny filtr, tyle ze w dluzszych odstepach czasowych :)