PDA

Zobacz pełną wersję : Kolejny temat o kierownicy

Javie
05-01-14, 17:47
No cześć. Szukałem, ale nie znalazłem. Otóż pacjent to VII gen 5d 02'. Chciałbym zmienić kierownice na tą se Sporta/TypeR. Wiem, że różnią się się średnicą (38cm seria, 35cm Sport/TypeR), ale czy różnią się też odsadzeniem? Tzn czy po założeniu takowej będzie ona bliżej mej gęby? Bo niestety fabryka nie pomyślała o wzdłużnej regulacji kolumny.

Pozdr

MichałCK
07-01-14, 12:48
Wątpię by naba kierownicy różniła się tak bardzo że będzie bliżej "geby" z tego co wiem naby nie różnią się między sobą.
Fabryka pomyślała o wielu rzeczach. Może po prostu w Twojej wersji wyposażeniowej kierownica nie miała regulacji wzdłużnej?
Jakieś mam prześwity że w 5D MA8 miałem regulację kierownicy góra-dół bliżej-dalej ale mogę się mylić :) Pozdro

Javie
07-01-14, 20:49
Hmmm VII gen przedlift chyba w żadnej wersji nie miał regulacji przód-tył, tak mi sie wydaje. Jeśli nikt nie wie, to może chociaż sprawdziłby to, np. przyłożyć długą linijkę w poprzek kiery i zmierzyć miarką odległość od linijki, do krawędzi kierownicy przy jej styku z kolumną, od góry. Byłoby to bardzo pomocne ;)