PDA

Zobacz pełną wersję : Szumy z nawiewów

michal82
05-01-14, 13:56
Witam,
Wczoraj wrociłem z trasy (ponad 1100km) i zauwazyłem dziwne dzwieki szumy z nawiewów. Ktos moze poradzić co to moze byc i co z tym zrobic ? Moze jakis syf dostał sie do instalacji?

gienio
05-01-14, 15:08
Sam jedynie możesz sprawdzić filtr kabinowy ( jest za schowkiem pasażera ) nigdzie indziej bym nie gmerał , jak nic tam nie znajdziesz wal do ASO . Masz gwarancje to z niej korzystaj póki jest :)

william_dr
08-01-14, 16:36
Jaki masz przebieg, bo mi jak wymieniali filtr przeciwpyłkowy (czy tam kabinowy) to był mocno czarny już po 18,5k tys?

gienio
12-01-14, 12:15
Jaki masz przebieg, bo mi jak wymieniali filtr przeciwpyłkowy (czy tam kabinowy) to był mocno czarny już po 18,5k tys? Ja wymieniałem filtr kabinowy przy 8 tys. i nie wyglądał ciekawie ;)

michal82
15-01-14, 11:17
20 000 przebiegu ale wydawało mi sie filtr wymieniali przy przegladzie który miałem we wrzesniu. W kazdym razie byłem w Hondzie i z poczatku mysleli ze to jakas błaha sprawa, jednak po dłuzszej analizie stwierdzili ze bedą wymieniac jakies czesci ( nie wiem dokładnie co) Czekam teraz az je sprowadza i maja do mnie dzwonic. Sama naprawa w ramach gwaracji ale przy okazji tej naprawy bedą musili wymienic filtr kabinowy i bede musiał zapłacic za to okolo 150zł bo nie jest objety gwarancja

4gotten
15-01-14, 13:23
Naprawdę, aż tyle kosztuje ten filtr z wymianą? Dla mnie to rozbój w biały dzień.

gienio
19-01-14, 12:28
Filtr w ASO kosztuje ponad 80 zeta (jak pamiętam ) ale są już zamienniki za ok 35 zeta a wymiana samemu trwa max. 2 min. Więc chyba warto zrobić to we własnym zakresie :)