Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czyszczenie/wymiana glownego dywanu podlogi.

fafeluszek
02-04-08, 16:29
Witam ,
Zastanawiałem się czy ciężko by było zmienić główny dywan podłogi...
Czy mozna bezkarnie wykrecic fotele (bez poduszek) i tylna kanape i po prostu wyjac dywan podlogi. Dalej - albo go wyprac porzadnie albo wogole zamienic na jakis ladny kolor...

Robil to ktos ? jaki stopien trudnoosci przedewszystkim jesli chodzi o ponowne zamontowanie ?

z gory dzieki za odpowiedzi

pozdrawiam

R

airman
02-04-08, 16:51
Witam, ja swój dywan w EG wyciągałem po zakupie auta, wytrzepałem go porządnie na trzepaku i następnie prałem przy użyciu szczotki i środków piorących. Potem dobrze spłukałem wodą z węża ogródkowego ;) Wyschło sobie na słońcu i wyglądało o niebo lepiej niż przed zabiegiem.
Napewno da sie ta wykładzine wyjąć i chyba to zajmuje najwięcej czasu, nie ma tu w sumie nic bardzo trudnego i złożenie idzie już szybciej. Z praniem całość zajęła mi max pół dnia, gdy dywan sie suszył wygłuszałem tunel środkowy i kładłem kable audio ;) Pozdr

michalk
02-04-08, 17:02
Czy mozna bezkarnie wykrecic fotele (bez poduszek) i tylna kanape i po prostu wyjac dywan podlogi.

Można ale oprócz foteli,kilku plastików i listew musisz też zdemontować konsolę środkową. Trochę pracy będzie ale jesli masz bardzo brudno to chyba warto.

bolas
02-04-08, 19:01
podejrzewam że TO (http://i170.photobucket.com/albums/u277/bolas_album/auto/wybebeszona%20hanka/DSCF5651.jpg) masz na myśli czyli masz do wyjecia oprocz foteli i kanapy konsole środkową plastiki na progach chyba pasy podlokietnik i tyle ale caly dzien masz z glowy ;)