Zobacz pełną wersję : CIVIC IX aktualizacja nawigacji SD
Witam wszystkich na mojej stronie. Dziś chcę zainteresować tematyką Nawigacji Honda. Posiadam civica z 2012 r miesiąc sierpień, z nawigacją fabryczną z mapami nawigacji na kartę pamięci SD. Pojawia się komunikat że mozna zaktualizować mapy jednak nigdzie nie ma info na temat jak to zrobić, brak danych na temat dostawcy mapy dla Hondy. serwis idzie na łatwiznę i oferuje nowe karty z nawigacją w cenie ok 700 zł - troszkę sporo jak za aktualizację. Moje pytanie czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie i proszę o pomoc - wskazówki. Moja lokalizacja Legionowo k. Warszawy Pozdrawiam
Sprawdzałem aktualizację u innych zagranicznych dilerów Hondy i cena regularna za aktualizację wynosi ok 200 Euro, więc polskie 700 zł wydaje się super ofertą. HEHHHEEHHE
Alert o aktualizacji to zaszyta reguła w navi, zeby co jakis czas wyskakiwal komunikat. U mojej siostry w Nissanie jest tak samo.
Mapy do Hondy robi Navteq - obecnie zmienil nazwe na Here. No i nazwa aktualizacja to troche naduzycie. To po prostu mapa w aktualniejszej wersji. Nie ma opcji zakupu przyrostowego - niestety.
Koszt nowych map to okolice 200EUR, przez jakis czas byla promocja na 169, W ASO tez spadla w tym czasie. Ale dalej ceny sa kosmiczne.
Tak samo jest z mapami do 8gena, z tym, ze udalo sie zlamac zabezpieczenia i plytki kraza w sieci ... zabezpieczenia na kartach SD sa nie do ruszenia - przynajmniej na razie nie slyszalem, zeby ktos to ruszyl.
Patrząc jak prowadzi mnie czasem moja mapa to cuda na kiju. To że wymaga aktualizacji to podam taki przykład iż np gubi się i wariuje na Moście północnym w Warszawie a jest on już ponad rok oddany do użytku i inne mapy bez problemu go wskazują. Znalazłem człowieka w Warszawie co oferuje aktualizację za 440 zł postaram się do niego podjechać i sprawdzę co i jak. Jak wypadnie pozytywnie i coś utarguję dam namiary. pozdrawiam
Jako ciekawostka o mapach do 8 gena ... wydanie 2013, ktore wyszlo w kwietniu, wg info producenta zawiera dane z konca ... 2011 roku. Nie do konca sie to zgadza wprawdzie ze stanem faktycznym, bo sa na mapie drogi oddane pozniej ... np A2 Łodz-Wawa czy o dziwo Poludniowa obwodnica warszawy, oddana do ruchu grubo po wydaniu tych map.