Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Alarm świruje

Mamooth
01-04-08, 22:58
Witam
Kilka dni temu kupiłem Civic'a 3d '99 1,4i, autko przyjechal z Włoch.
Mam problem, mianowicie po zamknieciu auta z pilota uzbraja sie alarm i zamykaja sie drzwi, po kilku minutach (5-10min) alarm zaczyna wyc... Nie wiem czy jest to alarm oryg. czy nie... - Jaka moze byc przyczyna takiego zachowania?
- Gdzie znajduje sie sterownik fabrycznego alarmu?

majdan
02-04-08, 09:11
Miałem bardzo podoby problem. Alarm był monowany dodatkowo. Problem polegał na tym po ubzrojeniu po chwili albo odapalał syrenę, albo sie rozbrajał. W moim przypadku wystarczyło "trzykrotne" włączenie za kazdym razem , tzw "3 piknięcia", a nie jedno. Nie mam pojecia czym to było spowodowane. Sprawdź tez, czy nie masz połaczonego alarmu ze swiatełkim - podusfitką. U mnie (?) tak elektryk to wymyslił (spieprzył), że włacznik musiał byc w pozucji neutralnej (na środku), inaczej alarm świrował.

karpik85
02-04-08, 11:17
W moim przypadku wystarczyło "trzykrotne" włączenie za kazdym razem , tzw "3 piknięcia", a nie jedno

U mnie w ten sposób wyłącza sie w alarmie strefy dodatkowe czyli alarm wstrząsowy i ultradźwięki - więc świadczyłoby to o uszkodzeniu któregoś z czujników.

Co do pierwszego postu to możliwe, że jakiś czujnik jest uszkodzony jeśli masz ultradźwięki to możliwe, ze jest za mocno czułość ustawiona. Możliwe, też, ze zaśniedziały styki od włącznika przy drzwiach, albo od klapy bagażnika, możliwe, ze nie ma dobrego styku i przez to działa to na alarm jak otwarcie drzwi. Warto sprawdzic.

Mamooth
02-04-08, 19:07
Dodam jeszcze ze zaraz po tym jak kupiłem Hanke wytargałem z niej radio i zamontowałem swoje..ale nie sadze żeby to miało jakiś związek :/
Zastanawiające jest to, że alarm odpala sie po dłuższym czasie....generalnie dzięki za podpowiedzi i sugestie...
Jak narazie zaczynam dopiero poznawać autko, zobaczymy co w trawie piszczy :d

Xploid
02-04-08, 22:54
u mnie po zazbrojeniu się świrował , ale to było jak nie miałem domkniętyhc drzwi lub klapy...

Mamooth
04-04-08, 22:25
Wyjaśniło sie, otóż światełko w podsufitce musi być w pozycji WYŁ., kiszunia straszna szczególnie wieczorem kiedy wsiadam do samochodu i jest ciemno a jeśli juz włącze to musze pamiętać żeby wyłączyć bo w przeciwnym razie po kilku minutach po uzbrojeniu sie alarm wyje.... no cóż :/