Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ssak z d16w4 do d15z8 problemy

gumis1990
03-01-14, 13:39
witam, posiadam kompletny kolektor z d16w4 i chciałbym go zamontowac do mojego mb3, i tu powstaja problemy moj kolektor ma jakies podcisnienia i egr a z w4 tego nie ma i w4 ma chłodzone wtryski czy jakos tak. Bo czytalem ze kolektro z w4 ma najwieksze kanały dolotowe ale sa one takiego samego rozmiaru jak moj oryginalny z8 (mierzyłem sufmiarka oczywiscie na wylocie przy wtryskach) :confused: wiec czy jest sens zmieniac go? Jak tak to jakie sa korzysci bo z tego co widze to tylko ta puszka jest jakby wieksza. I jak jest sens to co zrobic z podcisnieniami?(nie wiem czy to podcisnienia ale takie cienkie wezyki jak od spryskiwaczy).

Karpiczek
03-01-14, 20:57
Kup kolektor od d14a2. Jest blizniaczy do tego z d16z6,kanaly wylotowe przy glowicy maja 42mm. Mialem oba i sprawdzilem. Nie ma sensu placic ponad 200 zlotych za kolektor z D16Z6.Ewentualnie egr mozna zaslepic w tym kolektorze ktory masz.

gumis1990
03-01-14, 22:38
Rozmontowalem u siebie moj silnik chodzi o ssacy, zlozylem spowrotem na starym od z8 i przy okazji zslepilem egr bo i tak mam przelot bez kata. No nic myslalem ze bedzie wiekszy kanal bo tak tu pisza na forum i by wrzucic to do siebie. No ale jak mialem wyciagniety jeden i drugi i sa identyczne kanaly to wolalem zlozyc na starym

Wysyłane z mojego HTC HD2 za pomocą Tapatalk 2