Zobacz pełn± wersję : Skrzypienie sprzęgła ???
Zauważyłem dzisiaj maj±c otwarte okno w samochodzie, że przy wciskaniu sprzęgła co¶ skrzypi i nie jest to pedał bo w kabinie nic nie słychać przy zamkniętym oknie, ma kto¶ jaki¶ pomysł co to może być?????????
Wysprzęglik w miejscu "ł±czenia" z łap± sprzęgła.
Do ogarnięcia w 5min.
Było ze 30razy już o tym.
30 razy to chyba w ostatnim polroczu :) alik7 poszukaj troche
Może nie koniecznie w VIIgen te problemy tak "często" ale w starszych generacjach jest tak samo więc tamte tematy dużo Tobie pomog± :)
Sposobu na to jednak nikt nie znalazł lepszego niż na miesi±c. Jedyne co to demontaż skrzyni i posmarowanie a i to tylko na jaki¶ czas.
Jest sposob podobno, wymienic element za 200 czy tam 300 zl ( zaslyszane w warsztacie ) i pomaga, ale czesto tylko na rok czasu np , wiec ooglnie gra nie warta swieczki. U mnie specu od Hond mi to przesmarowal przy okazji robienia sprzegla, minelo kilka miesiecy i dalej cisza i spokoj, a jak wiadomo na zewnatrz wilgoc nie wilgoc , mrozy nie mrozy ,a tez mialem efekt ze ciezki wstyd na swiatlach bylo 1 wrzucac bo tak zgrzypialo
Dzięki przynajmniej wiem, że to nic strasznego po prostu jeden z wielu uroków naszych Hanek :)