PDA

Zobacz pełną wersję : sprzęgło czy skrzynia...??? :(

leon44
02-01-14, 13:32
Ten Civic doprowadza mnie do rozpaczy. Sprawa z przed 2 tygodni. Wjazd na parking, brak miejsc, sprzęgło, wsteczny i lekki stuk i brak transmisji. Silnik kręci a auto nie jedzie na żadnym biegu. Jak pedał sprzęgła wciśnięty to cisza, jak powoli puszczam to zaczyna gruchotać łomotać z okolic silnika-skrzyni. Lewarek chodzi jakby biegi wchodziły, bez zacięć i zgrzytów. Czy ktoś ma pomysły na diagnozę. Sprzęgło wymieniane 6 miesięcy temu, pewnie jakiś syf (warszawscy mechanicy). Skrzynia miała być naprawiana, a jest wstawiona używka w tym samym czasie co sprzęgło (terkotała i wyła poprzednia). Pomocy bo już mi sił brak.

kruczekvu
02-01-14, 13:38
Silnik kręci a auto nie jedzie na żadnym biegu. Jak pedał sprzęgła wciśnięty to cisza, jak powoli puszczam to zaczyna gruchotać łomotać z okolic silnika-skrzyni.
A półośka nie pękła Ci czasami ?

probestic
02-01-14, 13:38
A przegub Ci nie pier.... ?
Półośki sprawdzałeś ? Całe, nie grzechoczą ? Kręciłeś kołami na podniesionym przodzie/lewe/prawe ?
Ten lekki stuk na wstecznym mógł być "wyskoczeniem" koszyka w przegubie np.

kruczekvu
02-01-14, 13:42
Opcji może być wiele i trzeba sprawdzić podstawy
Inaczej to wróżenie z fusów

reaktor
02-01-14, 13:43
del

Marecki
02-01-14, 15:23
Na 99% ktorys z przgubow strzelil.

leon44
05-01-14, 15:05
Dziękuję Wszystkim za podpowiedzi. Nie było mnie kilka dni, ale zaraz się za to zabieram. Z tym przegubem lub półosią też mi przeszło przez głowę. Jak tylko sprawdzę to napiszę co i jak. Jeszcze raz dzięki za szybkie odpowiedzi:)

probestic
05-01-14, 19:34
No i który przegub strzelił :) ?

Jedras
05-01-14, 21:03
99,999% przegub :-) miałem taką samą przygodę ostatnio B-)

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

leon44
07-01-14, 18:07
Pękła półośka po stronie pasażera, ta długa :(. W sumie to mi ulżyło bo to dość łatwa naprawa. Mam nadzieję że nie narobiła szkód, nie miałem jak dokładnie obejrzeć. Ona jest tak długa bez podpory. W accordzie mam długą z dwóch części złożoną. Zabieram się za poszukiwania używki.

probestic
07-01-14, 18:15
Eeee, to luuuz ;)
Długą łatwo dostać, łatwiej niż krótką, bo sam niedawno szukałem.

Endrju1
07-01-14, 18:34
Musiałbym pogrzebać w garażu, bo jak nie wywaliłem, to miałem obie z przegubami tylko zdaje się wewnętrzny strzelał lekko na cofaniu właśnie w tej prawej.
Z tym że dopiero w weekend, ewentualnie w piątek wieczór będę w domu żeby móc poszukać.
jak coś to pw

Wlodek
07-01-14, 19:34
Ja niewiem jak wy to robicie :D mam teraz MB wcześniej MA i xxx różnych hond, często męczę je jak poj.... (sam się zastanawiam dlaczego) i ani razu (odpukać) nieposzła mi półoś ani przegub, a najczęściej jak się okazuje półośki pękają albo przy dużych mocach albo tym co jeżdżą spokojnie, pytanie dlaczego :P?